Rebekka Bakken1

I fritt fall

Den unge jazzvokalisten Rebekka Bakken er plukket ut til å sette an tonen i årets MaiJazz festival. Kritikerne har strødd rikelig om seg med sensuelle superlativer for å beskrive Bakkens musikalske innlevelse og hennes tilstedeværelse på scenen. I fremføringen av sine personlige tekster og egenkomponerte musikk lar hun musikken ta over og hemningene fare.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Åslaug Ommundsen

Etter hennes siste CD, «The Art Of How To Fall», spås hun en strålende fremtid og et snarlig internasjonalt gjennombrudd. Ballade bringer her videre et intervju gjort for festivalavisen til Maijazz.

— Jeg gleder meg veldig til å spille i Stavanger, sier Rebekka Bakken, som besøker oljehovedstaden for første gang i forbindelse med årets MaiJazz. Hun er en sjelden gjest i Norge, og et relativt ubeskrevet blad i norsk sammenheng – utrolig nok, etter ti år som jazzvokalist i det store utland. Møtet med jazzhungrige siddiser ser Rebekka fram til.

— Å åpne MaiJazz festivalen blir en veldig fin velkomst, sier hun.

Platekontrakten med Universal og de gode kritikkene på solodebuten «The Art Of How To Fall» har innledet en ny epoke i hennes karriere. Dette innebærer også en Norgeslansering.

— Businessen er den samme uansett hvor man er, men følelsesmessig er det annerledes å lanseres i Norge. Det blir som å komme hjem, finne tilbake til røttene sine, forklarer Rebekka.

— Å debutere som soloartist er mer arbeid, det er det eneste. Først og fremst er jeg privilegert som får spille mitt eget materiale og gjøre det jeg har lyst til, understreker hun.

Om planene for framtida følger Rebekka Bakken det samme prinsippet som hun alltid har gjort: Hun følger etter dit hvor nesa tar henne. For øyeblikket trives hun godt i Wien.

— Jeg tar livet som det kommer, dag for dag. Slik er det fint å ha det, mener hun.

Som soloartist trenger hun ikke bekymre seg over musikalske samarbeidspartnere. Bakken har blant annet fått med seg en gitarist i toppklasse, Eivind Aarset.

— Jeg har alltid vært fan av Eivind Aarset, og syntes det var stort at han ville være med på skiva mi. Han er «The guitarist» for meg, og treffer alle mine musikalske celler, sier Rebekka, som i tillegg har fått med seg et internasjonalt stjerneteam til det siste prosjektet.

På konserten får vi høre musikk fra den siste plata, men også litt annet stoff. CD-tittelen «The Art Of How To Fall» viser som de fleste jazztekster til kjærligheten, to fall in love. Så får vi se hva som skjer mellom Rebekka og Stavangerpublikummet.

— Jeg håper vi får det artig alle sammen, både jeg på scenen og ikke minst publikum i salen! Jeg gleder meg! avslutter Rebekka Bakken.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev