Ola Kvernberg i 2001, da han som 21-åring ga ut plate på Hot Club Records. (Foto: Hot Club Records)

Ola Kvernberg med ny plate

Etter en sommer spekket med framgangsrike festivalkonserter, flytter Ola Kvernberg nå fokus til platemarkedet. Den unge jazzfiolinisten slipper mandag 2. september sitt nye album «Cats & Doug» og feirer begivenheten med gratiskonsert samme dag i butikklokalene til Bare Jazz i Oslo.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

21-åringen stiller ikke helt alene på «Cats & Doug», men har i Ola Kvernberg Trio fått selskap av Doug Raney på gitar og Steinar Raknes på bass. Plata kommer ut på Olas mangeårige samarbeidspartner Jon Larsens selskap Hot Club Records, og Ola har selv skrevet fire av låtene på plata, foruten å produsere den.

«Cats & Doug» er Kvernbergs andre egne utgivelse (han har også medvirket på to Hot Club de Norvege-album, med henholdsvis Jimmy Rosenberg og Angelo Debarre), og til Dagbladet beskrev Ola nylig sitt nye album som «en mye mer nedpå plate enn hans tidligere».

Det er fortsatt ikke mer enn to år siden Ola Kvernberg tok mot til seg og spurte om å få spille en låt på scenen sammen med Hot Club de Norvege på Djangofestivalen i Oslo. Han tok publikum med storm, og siden er det blitt mange konserter sammen med Hot Club-vennene, samtidig som han har både egen trio og kvartett og fått anledning til å utforske andre samarbeidsprosjekt.

Ikke minst vakte unggutten fra Fræna vakte oppsikt tidligere i sommer, da han spilte sammen med veteranene Niels-Henning Ørsted Pedersen og gitaristen Philip Catherine på Molde-festivalen. En erfaring og opplevelse som føyer seg pent inn i den kjappe marsjen fram og oppover for fiolinisten.

Ukas plateutgivelse følges for øvrig opp med ny turné i høst.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.