Lars Martin Myhre (Foto: Lars Martin Myhre)

Audun Tyldens Minnepris tildelt Lars Martin Myhre

Årets pris tildelt en ujålete og sosial brobygger, melder juryen.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

– Stor stas! Det er fantastisk ærefullt å få en pris knytta til legendariske Auduns liv og virke, sa Lars Martin Myhre da han mottok prisen i forrige uke.

En ujålete og sosial brobygger
Lars Martin Myhre (63) har gjennom sin karriere gitt ut flere titalls album, både som soloartist, men også som samarbeidspartner med andre musikere. Myhre er komponist, gitarist, pianist og vokalist, og har beveget seg mellom flere sjangere. Tidlig i karrieren var det særlig jazzen som sto i sentrum, men han er nok aller mest kjent for sitt samarbeid med Odd Børretzen og da særlig visa «Noen ganger er det all right».

Det er Fondet for norske plateprodusenter som deler ut Audun Tyldens Minnepris. Juryen beskriver Myhre som en har spredd glede og hygge fra scenen i mange år, alene, som duo eller med eget band. I tillegg har prisvinneren gjennom en årrekke kjempet for andre musikeres rettigheter i flere bransjeorganisasjoner. Videre sier juryen at Myhre også har ord på seg for å være en ujålete samtalepartner som tidvis ser ut til å være plaget av lakenskrekk, skriver Fondet for norske plateprodusenter i pressemeldingen.

Om prisen
Audun Tylden (1948-2011) var en norsk platedirektør som i over 30 år arbeidet for å fremme norsk musikk. Tylden jobbet nært med artister som Øystein Sunde, Finn Kalvik, Olav Stedje, Ole Ivars, Vazelina Bilopphøggers, DDE, Odd Børretzen og Ketil Bjørnstad, for å nevne noen. Han ble også tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats for musikk med norske tekster.

Audun Tyldens Minnepris er en hyllest til Tylden, som med sine store sosiale evner ble høyt verdsatt av svært mange mennesker i norsk underholdningsbransje, melder Fondet for norske plateprodusenter. Prisen er et diplom og 50.000 kroner, og tidligere prisvinnere er Kari Svendsen, Espen Beranek Holm, Jon Larsen, Bjørg Eriksen, Egil Hegerberg, Unni Wilhelmsen og Bengt Hermansen.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev