Egil Hegerberg med diplom Foto: Andreas Tylden

Audun Tyldens Minnepris til Egil Hegerberg

Prisen ble delt ut til på Ivars kro i Oslo tirsdag kveld.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Egil Hegerberg er kjent som både musiker og låtskriver, komiker og skuespiller. I tirsdag kveld ble han tildelt Audun Tyldens Minnepris.
Ifølge pressemeldingen ante Hegeberg fred og ingen fare da han toppet opp til det han trodde var en spillejobb på Ivars kro i Oslo. I stedet ble han overrasket av en fullsatt sal med representanter for norsk musikkbransje, som var kommet for å hylle ham.
– Endelig en velfortjent pris, sa Egil Hegerberg da han mottok prisen, ifølge meldingen.
«En sjelden og rappkjefta blomst»
Egil Hegerberg (46) er både soloartist og bandmedlem i en rekke band som blant annet Bare Egil Band, Gartnerlosjen, Black Debbath, Hurra Torpedo og Tulsa Doom. De senere årene har Hegerberg også blitt kjent for et enda større publikum som komiker og skuespiller. Han er også en ihuga lokalpatriot, og brenner for sitt oppvekststed Bøler, hvor han fremdeles.
I juryens begrunnelse heter det:
Egil Hegerberg er en sjelden blomst i norsk artist-flora. Juryen konkluderer med at han utvilsomt er Norges morsomste artist. Men også en av våre skarpeste og rareste artister, samtidig som han har høy integritet i sitt arbeid. Hegerberg er kompromissløs og uredd, småfrekk og rappkjefta.
Om prisen
Fondet for norske plateprodusenter står bak Audun Tyldens Minnepris. Prisen er en hyllest til Audun Tylden, som med sine store sosiale evner ble høyt verdsatt av svært mange mennesker i norsk underholdningsbransje. Prisvinneren mottar et diplom og 50.000 kroner. Tidligere prisvinnere er Kari Svendsen, Espen Beranek Holm, Jon Larsen og Bjørg Eriksen.
Audun Tylden (1948-2011) var en norsk platedirektør som i over 30 år arbeidet for å fremme norsk musikk. Tylden jobbet nært med artister som Øystein Sunde, Finn Kalvik, Olav Stedje, Ole Ivars, Vazelina Bilopphøggers, DDE, Odd Børretzen og Ketil Bjørnstad, for å nevne noen. Han ble også tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats for musikk med norske tekster.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev