Bruvoll/Halvorsen_3

Quiz, jam og filmkveld med OsloFolk

Folkemusikkveld ved Akerselva: OsloFolk inviterer til dypdykk i filmarkivet med Steinar Ofsdal, verdens første Folkemusikkquiz for folk og fe og ikke minst konsert/jam med blant andre Ofsdal, Bruvoll/Halvorsen og Anne Hytta. Dette skjer i kveld på Fabrikken i Oslo.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

I kveld arrangerer OsloFolk sin første helaftens folkemusikkveld på Fabrikken i Oslo. Her legges det opp til ulike arrangement som Folkemusikkquiz, Dypdykk i arkivet og ikke minst Folkemusikkjam.

OsloFolk er en konsertarrangør som har bestått i 3-4 år, og som tidligere gikk under navnet Folkemusikkpøbben som ble holdt rundt om i Oslo. En av drivkreftene bak dette er Asgaut Bakken.

— Vi ønsker å lage en konseptgreie, i motsetning til vanlige konserter der folk bare går inn og ut, forteller Bakken til Ballade. – Vi bygger opp noe som skal vare hele kvelden, og som forhåpentligvis vil trekke en del folk.

Verdens første folkemusikk-quiz?
Dere frister blant annet med verdens første folkemusikkquiz?

— Vi skriver jo med gaffel, eller bruker store bokstaver, men jeg tror det er den første rene folkemusikk-quizen som har blitt arrangert. Det legges opp som en vanlig popquiz, men med folkemusikk-relaterte spørsmål.

Bakken understreker at man ikke trenger å være innbarka for å delta, men for å vinne må nok kunnskapene være litt over middels.

Han lover også fine premier; det blir leskedrikk til rundevinnerne, mens årsvinner-laget kan vente seg gjennomgangsbilletter til Landskappleiken 07.

Folkemusikk-quizen skal holdes tre ganger før jul, og fire ganger på nyåret.

Dypdykk i arkivet
Etter quizen blir det en fast post som heter Dykk i arkivet. Forskjellige folkemusikere skal her snurre sine favorittplater og opptak. Denne gang er det Steinar Ofsdal som stiller opp.

Ofsdal skal vise filmen ”Fykerud-ekspressen”, som er filmopptak fra Landskappleiken i Bø, 1988. Det er en ”Bak kulissene”-film som Ofsdal i sin tid laget, forteller Asgaut Bakken.

— Filmen viser hvordan folkemusikk-miljøet har forandret seg 100 år på de siste 20. Dessuten er det veldig morsomt å se folk som Knut Buen og Annbjørg Lien i 20 år gamle opptak, humrer Bakken.

Tanken bak Dypdykk er å presentere en eller annen kuriositet, og OsloFolk håper å få NRK med på dette. Det er ikke alltid like lett å avklare rettighetsproblematikken på slike gamle opptak, men det ordnet seg i hvert fall denne gangen.

Folkemusikkjam
Etter spørrelek og arkivdykk blir det musikk: – En støttekonsert for oss selv, som Bakken sier det, og henviser til den trange økonomien OsloFolk sliter med. Bakken berømmer artistene som stiller gratis og støtter opp om dette arrangementet.

Utover kvelden er det store muligheter for at konserten utvikler til en heidundrende jam, og Bakken oppfordrer det spillende publikum til å dra med seg det de har av instrumenter ned til Fabrikken ved Akerselva.

— Ta med instrumentet og kom gratis inn, er oppfordringen!

Her er kveldens meny:

Kl 19.00
Folkemusikkquiz

Verdens første folkemusikkquiz med quizmaster DJ-Ørn. Folkemusikkmoro der alle kan være med å konkurrere om flotte premier. I samarbeid med Landskappleiken på Geilo 2007.

Kl 20.30
Godbiter fra arkiver

Kl 21.00
Konsert: OsloFOLK spiller for OsloFOLK

Medvirkende:
Steinar Ofsdal
Jon Anders Halvorsen & Tore Bruvoll
Anne Hytta
Jørn Simenstad
Mari Skeie Ljones
Lars Underdal og Asgaut Bakken

For mer eller mindre oppdatert informasjon, se hjemmesiden til Den Norske Folkemusikkscena.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev