Salt (band)

Årets siste folkemusikkveld på Fabrikken

Førstkommende mandag er det klart for årets siste folkemusikkveld på Fabrikken i Oslo. Her blir det som vanlig folkemusikk-quiz, arkivdykk og konsert. Kveldens band er kvartetten Salt med blant andre Gabriel Fliflet og Maurice Henderson fra Shetland.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Kveldens folkemusikk-meny er som følger:

Kl 19.00 : Tredje runde av årets folkemusikkquiz v/Quizmaster DJ-Ørn

Kl 20.30 : Dykk i arkivet: Frå Setesdal
Denne gangen blir det film om og med mesterspelemannen Torleiv H. Bjørgum fra Setesdal.

Kl 21.00 : Konsert med Salt

«Rullende riler med oppsprett og temperament, urgamle shetlandske lydarslåtter og bruremarsjer, duvende valser og saltstenkte sanger.» Alt dette er noe av det kvartetten Salt etter sigende kan tilby.

— Alle kjenner til Riverdance og rytmen i irske reels, men få kjenner til at også vi i Norge har en mengde spreke riler. De kan være kantede og skakke, men er alltid fulle av energi. Hos Salt møter de norske rilene sine søsken fra andre siden Nordsjøen: de melodiske shetlandske rilene. Gruppen er et vestlandsk-shetlandsk samarbeidsprosjekt, og spiller folkemusikk med rytmisk snert og røtter på Vestlandet, Agder og Shetland, lover OsloFolk.

Disse er med i Salt:

Maurice Henderson (fele)
Shetland er et kraftsentrum for folkemusikk, med et forbløffende antall glimrende utøvere. En av de ledende felespillerne er Maurice Henderson. Han er drivkraft i supergruppen Fiddler´s Bid, som turnerer over halve verden. Maurice er en mester både på vare, poetiske melodier og og på raske og hissige riler. 

Annlaug Børsheim (hardingfele, vanlig fele, sang)
Fra Ulvik, og derfor godt inne i Hardangertradisjonene. Tidligere elev av Knut Hamre og student ved Ole Bull-akademiet. Har vært på Shetland en rekke ganger, og samarbeider med ledende folkemusikere der. Med i kvedargruppen Vestasong, som synger flerstemt og delvis improvisert. Har samarbeidet bl.a. med Sondre Meisfjord.

Olav Christer Rossebø (gitar, mandolin, fele)
Gitarist i bl.a. Geitungen, som fikk Folkelarm-prisen for sin siste CD Bra kast.
Olav er en ledende strengemann i folkemusikk-Norge og har i tillegg til tradisjoner fra hjemfylket Rogaland også drevet mye med irsk folkemusikk. Med i bl.a. Fant og fente, Bergen mandolinband  og Filtermalt.

Gabriel Fliflet (trekkspill, sang)
Har spilt vestnorsk og shetlandsk folkemusikk i trioen Rimfakse i 30 år, og bl.a. samarbeidet med shetlandske legender som Willie Hunter og Peerie Willie Johnson. Han er den ene halvparten av Fliflet/Hamre, og har samarbeidet med bl.a. Berit Opheim, Nils Økland, Jan Eggum, Ingor Antte Ailu Gaup og Knut Reiersrud. Musikalsk vert på Folkemusikklubben Columbi Egg i Bergen.

Fabrikken, Oslo, mandag 20. november. 19.00 – 23.00.
Arrangør: OsloFOLK
For mer informasjon: folkemusikkscena.no.

Stillinger

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev