Mats Borch Bugge (Foto: Julia Marie Naglestad / NRK)

Mats Borch Bugge blir NRKs musikksjef

Den tidligere musikksjefen i NRK P3 blir strategisk leder for NRKs samlede musikktilbud.

Kalender

NeoArte – Synthesizer of Arts: NEOARTE MARATHON

25/03/2023 Kl. 17.00-22.00

Oslo

Lørdagsopera 25. mars

25/03/2023 Kl. 15:30

Oslo

Et basseventyr – en akustisk reise for hele familien

25/03/2023 Kl. 12:00 og 14:00

Oslo

Gloria! Bach og Poulenc hånd i hånd

26/03/2023 Kl. 19:00

Oslo

– Jeg ønsker å bidra til at folk i hele landet opplever glede og engasjement rundt musikken NRK viser frem. Jeg vil jobbe for en god og åpen dialog med alle som jobber med og i musikkfeltet i Norge. På den måten kan vi hele tiden tenke nytt rundt musikkinnholdet og måten vi formidler musikk på, sier Bugge i pressemeldingen som gikk ut fra NRK tirsdag ettermiddag.

Den nye musikksjefen får ansvar for musikk i alle NRKs flater, inkludert innhold på mobil, og et overordnet, strategisk ansvar for kanalenes musikktilbud. I utlysningsteksten skrev NRK at den «nyoppretta stillinga innebærer å sørge for at summen av NRKs musikktilbud både løser oppdraget og svarer på publikum sine behov og interesser, alt i takt med medieutviklinga». Videre ønsker NRK at musikksjefen skal være opptatt av at musikken treffer publikum, har kunnskap om hva som «fascinerer, appellerer og engasjerer», og kan vise til «djuptgående kunnskap og erfaring fra ei bredde av musikksjangre».

– Vi ser at NRK kan gi publikum et bedre tilbud om vi jobber mer samlet og helhetlig, forklarer radiosjef Cathinka Rondan om bakgrunnen for stillingen. – Med Mats Borch Bugge får NRK en musikksjef med bred musikk- og medieforståelse, gode strategiske evner og sterk innovasjonskraft og motivasjon, sier hun.

LES OGSÅ: – Jeg elsker NRK, men her har dere en dårlig sak

Rondan beskriver ansettelsesprosessen som omfattende og grundig. Stillingen ble lyst ut i midten av januar, og 31 personer søkte stillingen, fordelt på 16 kvinner og 15 menn. Seks av søkerne var unntatt offentlighet.

Borch Bugge har jobbet med musikk i store deler av sitt liv, både i og utenfor NRK, melder NRK. I perioden 2009-2018 var han musikksjef i NRK P3 og jobbet med liveopptak, KORK, ulike festivaler og ulike sjangeruttrykk. I tillegg etablerte han blant andre konseptene P3Gull og P3Live. Han ser frem til å kunne jobbe enda bredere og bli kjent med flere aktører i hele musikkfeltet, sier han til NRK.
– NRK har, med oppdraget som fundament, en formidabel mulighet til å gi norsk og samisk musikk et kontinuerlig løft gjennom tydelig og godt musikkinnhold. Dagens kultur- og musikkuttrykk er bredspektret og sammensatt. Vi skal gi folk engasjerende journalistikk og musikkopplevelser som oppleves viktige, sier Bugge.

Mats Borch Bugge begynner i stillingen til høsten.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev