NRK Marienlyst i Oslo (Foto: NRK)

Krever endring i NRK

17 kulturorganisasjoner slutter seg til komponistenes klager: Krever at NRK endrer hvordan de dekker og formidler norsk kultur.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Norsk Komponistforening fortsetter å fronte sin kritikk mot NRK: Nå i et opprop sammen med 17 andre kulturorganisasjoner. I en pressemelding viser de til NRK-plakaten som forplikter til å «formidle norsk kultur og en bred variasjon av norske kunstuttrykk fra mange ulike kunstnere, uavhengige miljøer og kulturinstitusjoner. NRK skal formidle norsk musikk, film og drama og stimulere norske produksjonsmiljøer.» Organisasjoner som Nopa, Norsk jazzforum, Norges korforbund, Norges musikkorpsforbund, med flere mener at den statlige kringkasteren i stadig mindre grad gjør det.

I VG skriver lederne i organisasjonene – som også samler andre felt enn musikken: – Vi krever endring, NRK!
«Vi trenger et NRK som tar våre respektive felt på alvor, og som gjenspeiler mangfoldet, bredden, og vitaliteten i norsk musikk-, kunst- og kulturliv.»

I pressemeldinga skriver de også om at flere organisasjoner seg til en felles protest mot kuttene i P2s kulturprogrammer i 2015, og ba kringkastingssjefen redegjøre for NRKs prioriteringer i kulturjournalistikken.
«I de seks årene som har gått siden dette, har utviklingen dessverre fortsatt i feil retning,» skriver Komponistforeningen.

Ballade.no har i året som har gått publisert både innlegg og redaksjonelle saker om NRKs musikkprofil. Denne notisen følger etter forrige ukes klage fra Norsk komponistforening i Kringkastingsrådet, om NRKs behandling av musikk.

Red. anm.: Norsk komponistforening og Nopa er to av tre medlemmer i Foreningen Ballade, som eier og publiserer Ballade.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev