Skrekk

OsloFOLK presenterer Skrekk

OsloFOLK presenterer konsert med gruppa Skrekk på Fabrikken i Nedre gate 7. – Benytt sjansen til å høre noen av de skumleste og mest skrekkelige viser vi har i Norge, anbefaler arrangørene, som lover skillingsviser og ballader «med sterke historier og flotte melodier».

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Skillingsvisene hadde sin storhetstid på 1800-tallet og hadde nok lignende funksjon som dagens tabloidaviser. Visene ble spredt over hele landet og kostet en skilling stykket.

Balladetradisjonen strekker seg ofte lenger tilbake i tid. Historiene Skrekk bruker er veldig dramatiske; dystre sjalusidrap, gjenferdshistorier, unge naive jomfruer i nød, ran og ulykkelig kjærlighet. De blir fortalt på en direkte og detaljrik måte og ofte med en moraliserende avslutning.

— For sarte sjeler kan disse temaene bli for sterk kost og vi har derfor krydret konserten med viser av det litt muntre slaget, sier medlemmene.

Skrekk ga i juni 2004 ut sin første CD i juni 2004 på Grappa, og ble belønnet med terningkast fem i både Gudbrandsdølen Dagningen, Dagbladet og Aften Aften.

«Skrekkelig potensiale», mente Gudbrandsdølen Dagningen, mens Aften Aften omtalte materialet som «Skillingsviser om drap og fordervelse fremført med fantasi og sprudlende musikalitet. En folkemusikalsk triumf.»

Dagbladet mente på sin side at Skrekk hadde stått bak «ei plate som på mesterlig vis makter å gjenskape den gamle musikken i ny tapning- uten at de lefler med selve kjernen i folkemusikken».

Skrekk består av tre frilans folkemusikere som alle har studert ved folkemusikkstudiet i Rauland, Høgskolen i Telemark og Ole Bull Akademiet, Universitetet i Bergen. Trioen har hatt mange konserter i inn- og utland og har også turnert mye med en barneforestilling for Rikskonsertene og Telemarkkonsertar, de tre siste årene.

Medlemmene i Skrekk er føædt mellom 1969 og 1975. Trioen består av Camilla Granlien (vokal og kontrabass), Tone Juve (vokal og cello) og Åse Teigland (hardingfele og fele).

Med på konserten på Fabrikken kommende mandag er også Anders Erik Røine som gjestemusiker på bouzouki og gitar.

I tillegg vil elever fra folkemusikklinja på Vinstra ha en minikonsert før Skrekk går på scenen. Hjemmesiden til Skrekk hos Norsk Folkemusikkkatalog finner du her.

SKREKK

Sted: Fabrikken (Nedregate 7)
Tid: 25. april kl 20:00
Inngang kr.: 120,- / 70,-

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev