Slakteriet Scene i Hammerfest har fått over en halv million kroner fra Kulturrom til å oppdatere og utbedre det lydtekniske utstyret

Folkemusikk i solnedgang?

I samarbeid med Norsk Folkemusikk- og Danselag inviterer Den Norske Folkemusikkveka i Ål til åpent debattmøte fredag 25. mai. Tema er bl.a. flukten fra landsbygda og inn i verdensmusikken.

Kalender

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Hayseed og Odd Einar Nordheim på Hankø

11/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Sist høst hadde Hans Rotmos musikkspill «Bønder i Solnedgang» premiere på Trøndelag Teater – til munterhet for noen, og til forargelse for andre. Til Dagsavisen sa Rotmo i den forbindelse: – Jeg forsøker å fortelle det jeg oppfatter som sannheten om bondenæringa: Nemlig at den på tross av 17 milliarder kroner i årlige subsidier blir systematisk motarbeidet av myndighetene.

Nå skal forfatteren, artisten, fritidsbonden, folkeminnegranskeren og samfunnsrefseren Rotmo delta på åpent debattmøte under Den Norske Folkemusikkveka i Ål, som startet på mandag. Med seg i panelet for den tidligere Vømmøl-musikeren kvederen Kirsten Bråten Berg, stotingsrepresentant Trond Helleland og kulturforsker Georg Arnestad , som for tiden utreder det norske folkemusikk- og folkedansområdet for Norsk kulturråd. Arnestad har i sitt arbeid intervjuet en rekke sentrale aktører i miljøet, og har i den forbindelse blant annet uttalt: – Den norske staten har aldri tatt folkemusikken på alvor. Det er uhørt at en ikke har fått staten til å erkjenne dette ansvaret.

Møtet finner sted fredag 25. mai kl 15.00 i Veslesalen på Ål Kulturhus, og arrangeres med støtte fra Fond for utøvende kunstnere.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev