FB event (1)

Folkemusikk i solnedgang?

I samarbeid med Norsk Folkemusikk- og Danselag inviterer Den Norske Folkemusikkveka i Ål til åpent debattmøte fredag 25. mai. Tema er bl.a. flukten fra landsbygda og inn i verdensmusikken.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Sist høst hadde Hans Rotmos musikkspill «Bønder i Solnedgang» premiere på Trøndelag Teater – til munterhet for noen, og til forargelse for andre. Til Dagsavisen sa Rotmo i den forbindelse: – Jeg forsøker å fortelle det jeg oppfatter som sannheten om bondenæringa: Nemlig at den på tross av 17 milliarder kroner i årlige subsidier blir systematisk motarbeidet av myndighetene.

Nå skal forfatteren, artisten, fritidsbonden, folkeminnegranskeren og samfunnsrefseren Rotmo delta på åpent debattmøte under Den Norske Folkemusikkveka i Ål, som startet på mandag. Med seg i panelet for den tidligere Vømmøl-musikeren kvederen Kirsten Bråten Berg, stotingsrepresentant Trond Helleland og kulturforsker Georg Arnestad , som for tiden utreder det norske folkemusikk- og folkedansområdet for Norsk kulturråd. Arnestad har i sitt arbeid intervjuet en rekke sentrale aktører i miljøet, og har i den forbindelse blant annet uttalt: – Den norske staten har aldri tatt folkemusikken på alvor. Det er uhørt at en ikke har fått staten til å erkjenne dette ansvaret.

Møtet finner sted fredag 25. mai kl 15.00 i Veslesalen på Ål Kulturhus, og arrangeres med støtte fra Fond for utøvende kunstnere.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.