Tord Litleskare (Foto: Johanna Siring)

Tord Litleskare til Musikkontoret.no

Den tidligere GAFFA-redaktøren blir prosjektleder og redaktør for Musikkontoret.no, norsk musikkbransjes nye felles digitale ressursside.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 18.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 19.30

Oslo

Susanne Lundeng Trio

19/10/2021 Kl. 21.00

Viken

Operapub på Røverstaden

20/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Etter en omfattende søknads- og intervjurunde har Tord Litleskare fått ansvaret for å lede utviklingen av norsk musikkbransjes nye felles digitale ressursside, skriver MØST, et av landets regionale kompetansesentra for musikk, i en e-post til Ballade.

Den tidligere sjefredaktøren for musikk-, film- og serienettstedet GAFFA.no går inn i stillingen som prosjektleder og redaktør for Musikkontoret.no, som skal samle hele norsk musikkbransje på ett digitalt sted.

Tord Litleskare (33) har mange års erfaring som kulturjournalist og -fotograf. Hans musikkrelaterte fotografier har blitt publisert i store internasjonale magasiner som Billboard, Rolling Stone, Variety, Time og Forbes, samt blitt inkludert i utstillinger om musikk ved Ragnarock-museet i Roskilde og The Metropolitan Museum of Art i New York. Mellom 2015 og 2020 jobbet Litleskare fulltid som sjefredaktør for GAFFA.no, den norske avdelingen til Skandinavias største musikkmagasin GAFFA, skriver Musikkontoret.no i pressemeldingen om nyansettelsen.

Bergenseren Litleskare har bred kunnskap og engasjement for musikklivet: Han har blant annet jobbet i platebutikk og vært utøvende musiker. De siste årene har han også sittet i fagjuryene til Spellemannprisen, Musikkforleggerprisen og Arrangørprisen.

– Musikkontoret.no er et spennende, innovativt og ambisiøst prosjekt som omfatter hele musikkbransjen, sier Litleskare om fellesportalen for musikkbransjen han skal lede utviklingen av. – Jeg er glad for tilliten, og gleder meg til å jobbe sammen med de forskjellige musikkontorene og de eksterne samarbeidspartnerne om å utvikle verktøy som kan bidra til å forenkle hverdagen og skape næring for artister, managere, plateselskap, arrangører og alle andre type aktører i norsk musikkliv, forteller han i pressmeldingen.

LES OGSÅ: Millioner til utvikling av digital plattform

Høsten 2019 ble Musikkontorene i Norge tildelt 2,3 millioner fra Kulturrådet til utvikling av Musikkontoret.no, en digital ressursbank for musikkbransjen. Tord Litleskare vil videreføre arbeidet med krisetiltaket Musikkhjemmekontoret.no, som gir musikklivet oppdatert informasjon og ressurser under koronapandemien. Nå starter arbeidet med å bygge en mer omfattende ressursplattform og et sentralt referansepunkt for musikkbransjen.

Tor-Arne Vikingstad ved musikkontoret Star presiserer at Litleskare vil bli en sentral person i utviklingen av portalen og et viktig knutepunkt for musikkbransjen.
– Denne våren har vist oss viktigheten av tydelig informasjon og gode ressurser for alle ledd på musikkfeltet. Tord Litleskare er mer enn en utmerket kulturjournalist. Han er en musikkelsker som har spilt, solgt, dokumentert og skrevet om musikk hele livet, og er nettopp den personen vi trenger, sier han.

Om Musikkontoret.no
Musikkontoret.no er igangsatt av Musikkontorene i Norge (også kjent som De Regionale Kompetansesentrene for Musikk): Tempo, Star, Brak, RYK, ØKS, SØRF og MØST. Musikkontorene jobber til daglig med kompetanseheving i alle ledd av musikkbransjen, uavhengig av sjanger. Prosjektet Musikkontoret.no skal være en ressursbank og digital verktøykasse for norsk musikkbransje, en samlet plattform for alle profesjonelle aktører enten du er musiker, artist, forlegger, manager, arrangør, studiomanager, produsent eller plateselskap.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev