– Vi ser frem til et godt og avklart forretningsmessig forhold til RiksTV i årene som kommer, sier adm. dir. i TONO, Cato Strøm (Foto: Caroline Roka)

RiksTV og TONO i historisk forlik

Enige om erstatningssum på 100,5 millioner kroner etter at TONO vant i Høyesterett. Striden handlet om manglende klarering av musikkrettigheter.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

RiksTV har innbetalt 100,5 MNOK til TONO for bruk av musikk i kringkastede kanaler fra 2009 til og med 2019.
– Erstatningsoppgjøret er, så vidt vi vet, det høyeste noen sinne innenfor norsk immaterialrett, skriver kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen, i en e-post til Ballade.no.

Dermed blir det likevel ingen ny rettssak mellom de to selskapene i Oslo tingrett den 20. januar.
– Det har vært en komplisert og utmattende sak som startet helt tilbake i 2012, da TONO først stevnet RiksTV. Forhandlingene om erstatningsbeløpet etter seieren i Høyesterett i desember 2018 har også vært krevende. Nå er vi glade over at vi har blitt enige om et forlik i saken, og vi ser frem til et godt og avklart forretningsmessig forhold til RiksTV i årene som kommer, sier administrerende direktør i TONO, Cato Strøm.

LES OGSÅ: TONO vant mot RiksTV

Selve erstatningssaken har pågått siden våren 2019, da TONO fremmet sine krav overfor RiksTV etter Høyesterettsdommen i TONOs favør i desember 2018. RiksTV aksepterte ikke TONOs erstatningskrav, og saken om erstatningsoppgjøret fortsatte derfor i Oslo tingrett. Partene har etter dette vært igjennom forliksforhandlinger som nå har endt med enighet.

– Jeg mener at den avgjørelsen vi har fått i denne Høyesterettsdommen er like viktig som innføringen av nye bestemmelser i åndsverkloven i 2018. De avklaringer som er gjort har stor betydning for alle typer rettighetshavere. Høyesterett har fastslått at distributører som RiksTV tilgjengeliggjør åndsverk når de tilbyr ulike TV-kanaler til sine abonnenter, sier Strøm.

Her kan du lese dommen fra Høyesterett i desember 2018.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev