JR Ewing

Radio Nova angriper Petre

Radio NOVAs kulturfestival 2001 går av stabelen 24. og 25. mai på Betong ved Chateau Neuf i Oslo. Hele femten norske band stiller, der Zabeltitz, Stockhouse, Pen Jakke, Peru-U og JR Ewing er blant innslagene. Samtidig benytter studentradioen anledningen til å gå i strupen på det de kaller Petres apatiske holdning til alternativ, norsk musikk.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I en pressemelding fra arrangørene heter det:

Radio NOVA tar ansvar for å få frem bredden i norsk musikk.

Radio NOVAs kulturfestival 2001 går av stabelen 24. og 25. mai på Betong, Chateau Neuf.

Vi vil i løpet av disse dager presentere 16 glimrende norske band som bevisst holdes utenfor spillelistene til landets største musikkformidlere:Zabeltitz, Stockhouse, Tugboat, Askil Holm, Orango, Datarock, Tranquil, Honcho, The Pumps, Team Spirit, Billion Dollar Mission, Pen Jakke, Brut Boogaloo, Jr. Ewing, The Mormones, Peru-U og CDOASS (S),

Radio NOVA tar norsk musikk på dundrende alvor, og registrerer selvsagt med bekymring utviklingen på det kommersielle nærradiomarkedet. Mer bekymringsfullt er derimot statsstøttede Petres apatiske holdning til det som spirer og gror i norsk musikk. Norges største radiokanal for ungdom henvender seg nesten utelukkende til de store plateselskapene, og disse har så langt i 2001 gjort beslag på nesten alle norske bidrag på kanalen. Det er et stort tap for norsk musikk at man i Petre ikke er tøffe nok til å se forbi de store aktørene.

Bredden i norsk musikk er formidabel. Dette nekter Petre av uante grunner å fange opp. Gjennom arrangementer som Zoom og By:larm, og spesialprogrammer som Roxrevyen, ønsker Petre fremstå som interessert og engasjert i ny norsk musikk, men når det ikke følges opp på spillelister, bør man sette spørsmålstegn ved intensjonen med disse arrangementene. Slik det fortoner seg nå fungerer arrangementene som en feiende flott profilering av arrangør, og ikke artist.

Mange norske artister leverer forbløffende gode førsteproduksjoner på mindre plateselskap, og vi ønsker å ta disse på alvor.

Vi oppfordrer Petre og de kommersielle radioaktørene til å gjøre det samme.

Med vennlig hilsen

Henning Handå
Daglig leder
Radio NOVA

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev