Radio Nova-logo

Storslått feiring av 20 år med Radio Nova

Ved siden av utenlandske toppnavn som The White Stripes, Superchunk og Jimi Tenor fokuserer årets Radio Nova-festival , som finner sted i perioden 11. – 16.mars på Betong og Klubbscenen på Chateau Neuf i Oslo, på noen av de mest markante aktørene i norsk populærmusikk og jazz de siste årene. Håkon Kornstad Trio, Andrej Nebb & Mercury Motors, Palace of Pleasure og Alarm-prisvinnerene Amulet er fire eksempler på norsk kvalitetsmusikk under årets feiring av kanalen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Norges eldste lokalradio har ved sine tidligere festivaler gjerne presentert nye navn og fremtidige stjerner på den norske artisthimmelen. I år velger de også å skue bakover ved å trekke inn en del av artistene som har vært med på reisen frem til hvor kanalen står i dag.

— Det er klart at vi ønsker at festivalen både skal fungere som en oppsummering av vår fortid, samt være toneangivende for de neste 20 år. Vi vil befeste vår posisjon i Oslos kulturliv, noe vi mener denne festivalen er et klart bevis på at vi klarer, forklarer daglig leder Henning Handå i en pressemelding. – Markeringen vil bestå av en del debatter som er aktuelle i dag, og vi vil presentere en del sentrale personer som har vært med i Radio Nova tidligere.

Personer som Otto Jespersen, Charlo Halvorsen, Stig Holmer, Anders Heger og Dag Yngland, kjent fra Radio Amok og Anne Sandvik vil medvirke. Det blir også møter med multikunstner Lars Daniel Krutzkof, tegneserieskaper Lise Myhre og musikerne Pedro Carmona Alvarez og Torgny Amdam med flere. Mediepersonligheter som Anders Giæver og Siss Vik deltar i debatter om media og akademiene, mens forfatter Edvard Hoem går med i et nytt slag mot Europabevegelsen.

I tillegg presenteres altså en svært spennende konsertliste for de feirende.

— Festivalen i år blir noe spesiell, fordi vi også skal feire oss selv. Derfor har vi valgt å trekke inn artister som The White Stripes og Superchunk. Vi er stolte av programmet og har mottatt ufattelig mye bra tilbakemeldinger på det, forteller Handå.

Det er med et par unntak første gang utenlandske artister står på plakaten på disse markeringene av storbyradioen. Hovedvekten har alltid ligget på profilerte, nyere norske artister – og slik vil det også være i fremtiden.

— Palace Of Pleasure, Astroburger og Bøyen Beng har alle medvirket på våre festivaler tidligere, sammen med artister som Barbie Bones og Motorpsycho – de sistnevnte hele to ganger. Det er morsomt å hente disse tilbake og vise hva Nova har stått for tidligere. Andrej Nebb opptredte i kjelleren her på Chateau Neuf allerede i 1981, og vi har også hatt Depress på programmet på tidlig 1990-tall, sier daglig leder.

De norske artistene medvirker helt vederlagsfritt til støtte for Radio Novas virksomhet. Noe av en anerkjennelse for at kanalen har vært en pådriver for norsk musikk i en årrekke – både overfor P3 og andre medier, mener Handå. Han fremhever også kanalen som et sted for de musikalske uttrykkene som har kommet på sidelinjen for mainstream-kulturen i eteren ellers.

— Vi har også yngre og spennende artister som The Mormones og Datarock som begge fikk mye oppmerksomhet etter å ha medvirket her ifjor. Håkon Kornstad Trio og Dingobats er egentlig også nye og spennende, selv om de allerede har rukket å bli etablerte og fått mye anerkjennelse, understreker han.

Programmet i sin helhet finner du på Radio Novas hjemmesider.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev