Borknagar (Foto: Jørn Veberg)

Borknagar med plate og håndmalt musikkvideo

Svartmetall-pionerene Borknagar slipper ny plate i slutten av måneden, med en spesiallaget håndmalt musikkvideo til låten «Up North».

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Albumet True North slippes 27. september, sammen med en rekke internasjonale turnédatoer bandet står foran. Et par smakebiter av albumet er sluppet allerede, og den siste av dem er låten «Up North», med en video litt utenom det vanlige: Musikkvideoen er håndmalt, signert den prisvinnende rumenske kunstneren Costin Chioreanu.

Bandet forteller i et følgeskriv om albumet og musikkvideoen at Costin Chioreanu fikk full kunstnerisk frihet til å lage et visuelt uttrykk til låten «Up North». Det eneste premisset fra bandet var at det visuelle skulle speile og underbygge teksten på en elegant og kraftfull måte, forteller de.

Stillbilde fra musikkvideoen til «Up North» (Foto: Costin Chioreanu)

– Vi er utrolig fornøyd med resultatet og synes at videoen visualiserer låten på en fantastisk måte. Særlig fornøyd er vi med måten Costin har klart å koble tekst og det visuelle, nærmest som en enhet. Hvert eneste element i videoen er malt for hånd – med andre ord, estetisk håndverk av ypperste sort, sier bandet.

Se musikkvideoen til «Up North» her:

Selve låten «Up North» kan best beskrives som «en knyttneve av undring og nostalgi», sier Borknagar i følgeskrivet.
– «Up North» er en låt som tar lytteren med på en reise innom livets årstider. Fra livets fargesterke gryning til livets ubarmhjertige gråning. Og alt det imellom.

Gitarist og primus motor i Borknagard, Øystein Garnes Brun, forteller enda litt mer inngående om handlingen og budskapet i låten:
– Singelen er storslagen og atmosfærisk med gjenkjennelig Bork-signatur. Den handler om «livets sirkel» og det faktum at mengden energi i universet er konstant, at energi bare endrer form. Ytterst sett er vi alle stjernestøv, som for et skarve øyeblikk tar form som et menneske her på jorden.

True North er Borknagars 11. album siden oppstarten i Bergen i 1995. I følge fansen er albumet en etterlengtet fullengder, tilgjengelig både på vinyl og digitalt, i tillegg til i et begrenset antall digipacks. Lyden er mikset av Jens Bogren.

– Vi gleder oss stort til albumet slippes i slutten av måneden, og fansen kan forvente seg en musikalsk reise av de sjeldne. Fra livets indre og ytre, gjennom fjorder og over fjell, men ikke minst med et klingende element av realisme og nærhet til naturen, sier Garnes Brun.

Borknagar spiller på Southern Discomfort i Kristiansand 14. september, og på festivaler i Spania (Madrid Is The Dark) og Tyskland (Wacken Winter Nights Festival) til vinteren. En større verdensturné blir annonsert ved albumslipp i slutten av måneden.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev