Janne Stang Dahl

PNEK og TEKS inn på statsbudsjettet

PNEK (Produksjonsnettverk for elektronisk kunst) og TEKS (Trondheim Elektroniske Kunstsenter) sto nylig begge i reell fare for å måtte innstille driften. Med en bevilgning på 500 000 kroner til hver over revidert statsbudsjett, kan begge sentrene nå juble over mer langsiktige rammevilkår.

Kalender

I regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet er det foreslått kr 1 mill. til nettverk for elektronisk kunst, fordelt med 500 000 til hver av tiltakene PNEK – Produksjonsnettverk for elektronisk kunst og TEKS – Trondheim elektroniske kunstsenter under kapittel 320, post 74.

— Dette betyr at Norge kan skilte med et stabilt, nasjonalt nettverk bestående av produksjonssentre i hele landet, sier en fornøyd Janne Stang Dahl i PNEK.

I tillegg til PNEK og TEKS, består kjernen i nettverket av Atelier Nord, NOTAM og Bergen senter for elektronisk kunst (BEK) – som alle har plass på statsbudsjettet.

I følge nettverkskoordinator Janne Stang Dahl er det også i ferd med å bygges opp en produksjonsnode i Stavanger, kalt io/LAB .

— Norge er unik i verdenssammenheng i sin satsing på elektronisk kunst og nettverksorganisering, sier Stang Dahl.

— Etter fire år med prosjektstøtte og prøvedrift fra Norsk kulturråd, er det er fantastisk inspirerende å nå kunne arbeide videre med langsiktig produksjon og formidlig av den elektroniske kunsten . Vi lover masse gode prosjekter i det ganske land i årene som kommer.

— Vi ønsker også å rette en varm takk til alle som har vært med å engasjere seg for videre drift av Trondheim elektroniske kunstsenter og Produksjonsnettverk for elektronisk kunst.

Over 500 har signert oppropet som ble lagt ut av TEKS i oktober.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev