Janne Stang Dahl

PNEK og TEKS inn på statsbudsjettet

PNEK (Produksjonsnettverk for elektronisk kunst) og TEKS (Trondheim Elektroniske Kunstsenter) sto nylig begge i reell fare for å måtte innstille driften. Med en bevilgning på 500 000 kroner til hver over revidert statsbudsjett, kan begge sentrene nå juble over mer langsiktige rammevilkår.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet er det foreslått kr 1 mill. til nettverk for elektronisk kunst, fordelt med 500 000 til hver av tiltakene PNEK – Produksjonsnettverk for elektronisk kunst og TEKS – Trondheim elektroniske kunstsenter under kapittel 320, post 74.

— Dette betyr at Norge kan skilte med et stabilt, nasjonalt nettverk bestående av produksjonssentre i hele landet, sier en fornøyd Janne Stang Dahl i PNEK.

I tillegg til PNEK og TEKS, består kjernen i nettverket av Atelier Nord, NOTAM og Bergen senter for elektronisk kunst (BEK) – som alle har plass på statsbudsjettet.

I følge nettverkskoordinator Janne Stang Dahl er det også i ferd med å bygges opp en produksjonsnode i Stavanger, kalt io/LAB .

— Norge er unik i verdenssammenheng i sin satsing på elektronisk kunst og nettverksorganisering, sier Stang Dahl.

— Etter fire år med prosjektstøtte og prøvedrift fra Norsk kulturråd, er det er fantastisk inspirerende å nå kunne arbeide videre med langsiktig produksjon og formidlig av den elektroniske kunsten . Vi lover masse gode prosjekter i det ganske land i årene som kommer.

— Vi ønsker også å rette en varm takk til alle som har vært med å engasjere seg for videre drift av Trondheim elektroniske kunstsenter og Produksjonsnettverk for elektronisk kunst.

Over 500 har signert oppropet som ble lagt ut av TEKS i oktober.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev