© Kjetil Ree

Overstrømmende år

Takket være strømmeinntekter kan musikkbransjen få sitt første vekstår siden 2000.

Kalender

IFPIs tall fra tredje kvartal viser at inntektene fra fysisk salg har sunket med 32 % sammenlignet med samme tid i 2010. Likevel kan de samlende inntektene tyde på at 2011 blir det første året med vekst i musikkmarkedet totalt siden fallet begynte i 2000.

— Vår statistikk for utgangen av tredje kvartal viser en liten totaloppgang i markedet på cirka tre prosent mot samme periode i fjor, sier IFPI-direktør Marte Thorsby.

Strømmeinntekter opp 132%
IFPI, som organiserer de største plateselskapene i Norge, har ved tredje kvartal registrert at strømmeinntektene øker med 132 %, og nedlastning øker med 18 % i 2011. Selv om inntektene fra fysisk salg fortsetter å synke, blir totalen altså positiv.

Les mer om utviklingen i 2011: [link id=67315 title=»Året det var så bratt«]

TONO, rettighetsforvalternes organisasjon, estimerer på sin side en [link id=67315 title=»økning i inntektene fra strømmetjenester»] med 118 % i forhold til 2010.

Inntektene fra fysisk salg fortsetter også for TONO å synke, men samlet økes deres inntekter med 25 %. Inntektene til TONO er dermed tilbake på 2005-nivå.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev