Christer Falck med tilhørere på en temadag om folkefinansiering i Drammen i 2019. (Foto: ØKS)

Christer Falck vinner av NOPAs formidlingspris

NOPA er foreningen for komponister og tekstforfattere, og deler hvert år ut en formidlingspris til de som gjør en spesiell innsats for norsk musikkliv. I år er det Christer Falck som hedres. «Musikk-Norge hadde utvilsomt vært fattigere uten årets vinner,» sier juryen.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

NOPA er foreningen for komponister og tekstforfattere, og deler hvert år ut sin formidlingspris. Prisen gis til personer eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats for norsk musikkliv. I år er det Christer Falcks innsats som hedres.

Helt siden nittitallet har vinneren av NOPAs formidlingspris 2021 utvist et stort og hjertelig engasjement for norsk musikk. Norske artister og låtskrivere har blitt sett av ham, i tillegg har publikum nytt godt av hans mangfoldige initiativer. Vinneren har en imponerende evne til å starte prosjekter som det står respekt av, og som inspirerer andre. Der andre ser usikkerhet, tap og fiasko, ser han muligheter, musikkglede og suksess. Vinneren lever og ånder for kvalitet uavhengig av sjanger, og ser bredden i norsk musikkflora. Musikk-Norge hadde utvilsomt vært fattigere uten årets vinner.

Dette er bare utdrag av de gode omtalene en av norsk musikklivs sterkeste drivkrefter får i brevet som fulgte hedersbevisningen tirsdag kveld. I brevet fra NOPA-styret, som er det som utpeker prisvinneren, nevner de flere av Christer Falcks kjente meritter: «pasjonert platepushing» fra butikken Bennis Musikk, folkefinansiering av et utall norske plateutgivelser, bokforleggeri, nå senest med serien Norske albumklassikere, produksjoner som Kongshaug-festivalen til ære for en av norsk musikkhistories største produsenter, og selvsagt det store prosjektet Koronerulling, som Falck var med på å starte opp rett etter at pandemien stoppet verden våren 2020.

Selv kommenterer prisvinneren på Facebook at han ble tatt litt på senga da «de hyggelige folka i NOPA inviterte på middag», og han plutselig ble ropt opp på scenen som vinner av formidlingsprisen 2021.
– Min første pokal siden jeg kom på 3. plass i junior-NM i badminton i 1987. Dette var veldig stas. Tusen takk.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. NOPA, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne er medlemmer i Foreningen Ballade.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this