Edvard Erdal, Luiz Coelho, Ragnhild Kyvik Bauge, Joakim Røbergshagen, Walter Küssner, Michael Grolid, Øyvind Gimse og Mirjam Kammler. (Foto: Tom Gustavsen)

Talent Norge inn i talentprogrammet KonstKnet

Vil støtte satsingen på unge orkestermusikere med 900 000 over tre år.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

KonstKnekt er Kavlifondets og Vinterfestspill i Bergstadens Orkesterakademis satsing på unge orkestermusikere. Satsingen samarbeider med Berliner Philharmoniker (BPO).

Talent Norge investerer nå 990 000 kroner over tre år i talentprogrammet. Kavlifondet bidrar med 2,4 millioner kroner totalt og Sparebankstiftelsen DNB med 300 000 til talentprogrammet for 2017. Talentene tilknyttet programmet er Ragnhild Kyvik Bauge fra Oslo, Mirjam Kammler fra Drammen, Michael Grolid fra Ås, Edvard Erdal fra Lillehammer og Joakim Røbergshagen fra Trondheim.

– Vi er svært takknemlige over å ha fått Talent Norges støtte i arbeidet med å utvikle flere talentfulle orkestermusikere. De norske institusjonsorkestrene har stor grad av internasjonale søkere. Orkestrene kan velge og vrake blant topp utdannede musikere fra hele verden, nivået på søkerne er høyt og konkurransen er knallhard. Gjennom etableringen av KonstKnekt skal vi sette unge, norske talenter i stand til å hevde seg i konkurransen, sier daglig leder Bjørn Nessjø i en pressemelding

Fra Røros til Berlin
Orkesterakademiet KonstKnekt skal i følge meldingen representere toppen av orkesterutdanning i Norge, og gi norske musikere muligheter til å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt. Satsingen gjøres i tett samarbeid med Berliner Philharmoniker (BPO). De fem unge musikerne som er tatt ut til satsingen har allerede hatt sitt første opphold i Berlin. I helgen var det samling og konsert på Røros.

Om Talent Norge
Talent Norge ble stiftet i 2015 av Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Cultiva og Staten v/Kulturdepartementet med formål om å bidra til talentutvikling på høyt nivå innen kunst og kultur.
Visjonen er å legge til for at fremragende, kunstneriske talenter realisere sitt maksimale potensial. Alle satsinger gjøres i samarbeid med toneangivende miljøer og institusjoner og det økonomiske bidraget er direkte knyttet til talentutviklingen som skapes og utføres i det enkelte prosjekt.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.