Edvard Erdal, Luiz Coelho, Ragnhild Kyvik Bauge, Joakim Røbergshagen, Walter Küssner, Michael Grolid, Øyvind Gimse og Mirjam Kammler. (Foto: Tom Gustavsen)

Talent Norge inn i talentprogrammet KonstKnet

Vil støtte satsingen på unge orkestermusikere med 900 000 over tre år.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

KonstKnekt er Kavlifondets og Vinterfestspill i Bergstadens Orkesterakademis satsing på unge orkestermusikere. Satsingen samarbeider med Berliner Philharmoniker (BPO).

Talent Norge investerer nå 990 000 kroner over tre år i talentprogrammet. Kavlifondet bidrar med 2,4 millioner kroner totalt og Sparebankstiftelsen DNB med 300 000 til talentprogrammet for 2017. Talentene tilknyttet programmet er Ragnhild Kyvik Bauge fra Oslo, Mirjam Kammler fra Drammen, Michael Grolid fra Ås, Edvard Erdal fra Lillehammer og Joakim Røbergshagen fra Trondheim.

– Vi er svært takknemlige over å ha fått Talent Norges støtte i arbeidet med å utvikle flere talentfulle orkestermusikere. De norske institusjonsorkestrene har stor grad av internasjonale søkere. Orkestrene kan velge og vrake blant topp utdannede musikere fra hele verden, nivået på søkerne er høyt og konkurransen er knallhard. Gjennom etableringen av KonstKnekt skal vi sette unge, norske talenter i stand til å hevde seg i konkurransen, sier daglig leder Bjørn Nessjø i en pressemelding

Fra Røros til Berlin
Orkesterakademiet KonstKnekt skal i følge meldingen representere toppen av orkesterutdanning i Norge, og gi norske musikere muligheter til å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt. Satsingen gjøres i tett samarbeid med Berliner Philharmoniker (BPO). De fem unge musikerne som er tatt ut til satsingen har allerede hatt sitt første opphold i Berlin. I helgen var det samling og konsert på Røros.

Om Talent Norge
Talent Norge ble stiftet i 2015 av Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Cultiva og Staten v/Kulturdepartementet med formål om å bidra til talentutvikling på høyt nivå innen kunst og kultur.
Visjonen er å legge til for at fremragende, kunstneriske talenter realisere sitt maksimale potensial. Alle satsinger gjøres i samarbeid med toneangivende miljøer og institusjoner og det økonomiske bidraget er direkte knyttet til talentutviklingen som skapes og utføres i det enkelte prosjekt.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev