Isah (Foto: AkaM1k3)

Isah er Årets stjerneskudd

I dag ble den kritikerroste rapperen Isah kåret til Årets stjerneskudd – og blir med det 500 000 kroner rikere fra Norsk Tipping.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

500 000,- gjeve tippemiddelkroner ble delt ut på bransjefestivalen Bylarm lørdag kveld. Etter to konserter med ekstrem interesse blant publikum på denne bransjefestivalen, falt juryens valg på rapperen som blant annet har jobbet med Karpe i året som gikk.

– Nivået på de nominerte har vært enormt bra i år. Juryen har blitt rørt, fått gåsehud og sommerfugler i magen flere ganger de siste dagene, og det er mange som hadde fortjent denne anerkjennelsen og de mulighetene som ligger i premien. 
Isah er én artist som har utmerket seg helt spesielt, og som er et sterkt stjerneskudd. Ord blir nesten overflødige når man skal beskrive vinneren av Årets stjerneskudd 2020. Det har gått fort unna for årets vinner, og noen mener han har tatt heisen der andre må slite seg opp trappene, men det er en grunn til at akkurat han fikk plass i den heisen, sa juryleder Malin Kulseth fra scenen (Kulseth har jobbet blant annet Aftenposten og Spotify).
Fra scenen sa Isah rett og slett bare «tusen takk til alle folkå!», og takka juryen.
– Hvem skal være med på byen i kveld, da? sa Isah til jubel fra første rad i Kulturkirken Jacob, der prisen ble delt ut i mellom to konserter på Bylarmfestivalen.
– Prisen Årets stjerneskudd skal være et løft for karrieren til unge, lovende artister. Norsk Tipping er stolte over å kunne gi et band eller artist en sjanse til å satse og til å oppfylle sine drømmer. Vi håper denne prisen kan være både en anerkjennelse i bransjen, samt virke motiverende for fremtidens stjerneskudd, sier Ingvild Skyberg i Norsk Tipping.

Årets stjerneskudd 2020: Isah from Ballade on Vimeo.

Isah har det siste året tatt steget ut fra Soundcloud-jungelen til å bli Norges nye urban-stjerneskudd, heter det i pressemeldinga fra Bylarm og Norsk Tipping.

«Han som rapper med Karpe»
Isah startet 2019 med å si opp jobben og droppe ut av videregående etter at Karpe inviterte ham til å gjeste på deres SAS PLUS / SAS PUSSY.

Han tok deretter sats som artist i eget navn med singelen «Hallo», som i skrivende stund står oppført med 15 millioner Spotify-avspillinger, og de øker. Isah har holdt koken gjennom året, og på hver sin side av sommeren har den todelte utgivelsen Sukkerspinn og hodepine herjet det norske poplandskapet.

Disse var nominert fra Bylarms side (lenker til artistsidene på festivalens nettsider), før lista ble til tre navn i løpet av festivalen:

CHARLOTTE DOS SANTOS
MUSTI
DAUFØDT
ISAH
JAKOB OGAWA
SAFARIO
SKAAR
KAMARA
KAPTEINEN
COMBOS

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev