Årets Stjerneskudd 2019, Girl in Red (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Girl in Red er Årets Stjerneskudd

– Vi tror at hun kommer til å nå svært langt både i Norge og internasjonalt, sier juryen.

Kalender

– For et år siden i dag slapp jeg min første låt på Spotify, jubler en glad Marie Ulven, som er kvinnen bak Girl in Red.
– Jeg ville aldri trodd dette skulle skje, tusen takk til alle sammen, til alle dere som gidder å høre på, TUSEN TAKK!

Fulle hus, energisk sceneopptreden og gode anmeldelser overbeviste juryen om at Girl in Red fortjener tittelen Årets Stjerneskudd og 500 000 kroner fra Norsk Tipping, skriver Bylarm og Norsk Tipping i en pressemelding.

-Girl in Red, som er prosjektet til Marie Ulven, er lyden av 2019, og sammen med bandet leverte hun en utrolig god konsert på Blå. Vi tror at hun kommer til å nå svært langt både i Norge og internasjonalt, sier juryleder Limita Lunde i meldingen.

Juryen har fulgt artistenes oppbygging i forkant av festivalen, og vurdert konsertene til de nominerte på årets Bylarm.

Kriteriene for prisen sier at Årets Stjerneskudd skal gå til en norsk artist som spiller på Bylarm, og juryen har lagt vekt på om artisten har hatt en god oppbygging mot festivalen, om artisten har klart å engasjere publikum og presse, og fått buzz i sosiale medier, og om artisten har et stort potensiale og er rustet for et større gjennombrudd. Dette har vært en del av totalvurderingen sammen med live-opptredener på festivalen, forteller arrangørene i meldingen.

– De ti nominerte har alle gjort en god jobb på årets festival, men vi mener at Girl in Red skiller seg ut med en ekstrem hype i forkant som hun har levert 100 % på, sier Lunde i meldingen.

– Vi håper utmerkelsen og pengene kan bidra til å booste starten på en veldig lovende artistkarriere.

Girl in Red er allerede bekreftet til flere festivaler i Norge og ute i verden, og har fått gode anmeldelser og høy rotasjon både på radio og strømmetjenester. Girl in Red ble kåret til Årets Urørt i fjor, opptrådte på P3 Gull, og låten «i wanna be your girlfriend» var å finne på New York Times’ prestisjefulle liste over de beste låtene i 2018.

Prispenger fra Norsk Tipping
Årets Stjerneskudd deles ut for andre gang, og vinneren tar med seg en halv million kroner fra Norsk Tipping. Ifjor var det Sassy 009 som stakk av med seieren.

– Prisen Årets Stjerneskudd skal ikke bare løfte frem en ny, spennende artist eller et band. Norsk Tipping ønsker også at prisen skal være til inspirasjon for bredden i norsk musikkliv. Girl in Red er et utrolig spennende prosjekt, og jeg håper prispengene vil bidra til å gi karrieren et løft, sier Pål Enger, sponsoransvarlig i Norsk Tipping.

Ti nominerte
Juryen, som er valgt av Bylarm og Norsk tipping, nominerte tidligere denne uken ti artister, fra hele landet og i alle sjangre, som de mener har klart å bygge seg opp fram mot Bylarm gjennom utgivelser, pressedekning og oppmerksomhet i sosiale medier.

– Det var ingen lett oppgave å velge blant de 77 utrolig gode norske artistene på årets Bylarm-program, men vi har tro på at disse ti artistene kommer til å prege musikkåret 2019, sa juryleder Limita Lunde da de nominerte ble offentliggjort.

De nominerte var:

Attan
Bendik Giske
Brenn
girl in red
Iris
Konradsen
Lil Halima
Otha
Pom Poko
Safario

Bransjetung fagjury
Juryen har bestått av Limita Lunde, Claes Olsen, Joakim Throndsen og Thale Bratterud Aunaas. Claes Olsen er bookingansvarlig på Øyafestivalen, Joakim Throndsen er bookingansvarlig for Rockefeller/ Sentrum Scene/ John Dee og Thale Bratterud Aunaas booker de store konsertene på Stundentersamfundet i Trondheim. Juryleder Lunde er daglig leder på Parkteatret Scene i Oslo.

Vinneren ble annonsert i Kulturkirken Jacob i Oslo lørdag 2. mars kl 21.45.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev