Andungen (fra Dustefjerten, Agder Teater 06)

Bollefisen og Dustefjerten

En opera om lengsel, kjærlighet og marsipan er nå klar for oppsetning. – Ditt forhold til opera blir garantert ikke det samme, lover Opera Sør. Stykket har premiere 13. oktober. Det settes også opp på Agder Teater og i Arendal kulturhus.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Ditt forhold til opera blir garantert ikke det samme etter at du har sett to av Norges mest talentfulle unge sangere, tenoren Thor Inge Falch som Bollefisen og barytonen Håvard Stensvold som Dustefjerten.

Prøvene på Opera Sørs uroppsetting av familieoperaen ”Dustefjerten – ein opera om lengten, kjærleiken og marsipanen” går nå inn i sluttfasen på Agder Teaters hovedscene.

For tre år siden bestilte Kristiansand Blåseensemble, som er en del av Kristiansand Symfoniorkester, dette verket av sin daværende huskomponist Bertil Palmar Johansen. Operaen bygger på Rune Belsviks fortellinger om livet i det vesle landet ved bekken.

Premiere er 13. oktober. Stykket spilles også den 14. og 17. oktober på Agder Teater, samt 20. og 21. oktober i Arendal kulturhus.

Regien er ved instruktøren Ivar Tindberg og den musikalske ledelse ivaretas av den erfarne operadirigenten Kjell Seim. Kostymene er tegnet av Anette Werenskiold og dekorasjonen har hun også tegnet og utviklet i samarbeid med Agder Teaters egen Alf Gunnar Huseth. Helga Flateland er ansvarlig for maskene mens Henrik Fjellestad kaster lys over det hele.

I tillegg til Håvard Stensvold og Thor Inge Falch, utgjør ensemblet sopranene Anne Margrethe Punsvik Gluch og Helene Wold, barytonen Torben Grue og bassen Rolf Magne Schmidt Asser.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev