Den Norske Opera - bilder fra scenen 2002

Operaen mot nye høyder

Den Norske Opera klarer seg fint uten Placido Domingo, skal vi tro besøkstallene etter at sesongens oppsetning av «Don Giovanni» er ferdigspilt. – Ikke siden den italienske tenoren besøkte Oslo med Tosca i 1988 har tilstrømningen fra publikum vært så stor, melder informasjonssjef Inger Schedell Flattum ved Den Norske Opera. Men de ligger ikke på latsiden av den grunn, nå går forberedelsene til sesongpremièren på Guiseppe Verdis «Falstaff» 6. Mars på høygir.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

Operaen kan melde om publikumsrekord etter at siste forestilling av Don Giovanni ble spilt i går kveld. Ikke siden Placido Domingo var her under Tosca i 1988 har tilstrømningen fra publikum vært så stor.
De 1051 setene pluss alle ståplassene (65 pr forest.) er blitt revet bort etter første forestilling 21. februar.

Det har vært umulig å sette opp flere forestillinger enn de fem planlagte fordi Peter Mattei, som sang tittelrollen som Don Giovanni, har vært booket opp med andre engasjement og har et meget hektisk og stramt program.

— Suksessen Don Giovanni har hatt denne sesong skyldes de sterke nordiske sangkreftene som har tiltrukket seg publikums interesse: Peter Mattei fra Sverige, Gudjon Oskarsson fra Island og deler av det norske landslaget Birgitte Christensen, Ingebjørg Kosmo, Kari Postma, Carsten Stabell og Johannes Weisser, melder informasjonssjef Inger Schedell Flattum ved Den Norske Opera.

Nå er det imidlertid et nytt storverk like rundt hjørnet: Den 6. Mars klokken 18:00 er det sesongpremière på Guiseppe Verdis «Falstaff». «Falstaff» ble Verdis siste opera, komponert i 1890-årene. Da han ble presentert for ideen om å skrive nok en opera, var han lite motivert. Hans fascinasjon for Shakespeare skulle derimot overbevise ham, da hans venn og tidligere librettist, Arrigo Boito presenterte ham for denne lyriske komedien.

Denne komiske operaen i tre akter, er bygget over William Shakespeares «De lystige koner i Windsor» og «Henrik den fjerde». Den elskovshungrige eventyreren Sir John Falstaff akter å bedre sin økonomi ved å beile til de to velstående borgerfruene Alice og Meg. De to fruene oppdager at de har fått samme brev av Falstaff, og blir enige om å gi ham en lærepenge. Her blir alle narret, både på scene og i sal. Men den som ler sist, ler best……

I rollen som Sir John Falstaf finner vi den engelske ledende bassangeren Jonathan Veira, mens Rita Heigre avslutter sitt 3-årige engasjement som solist ved Den Norske Opera med rollen Nanetta. I andre roller finner vi Trond Halstein Moe, Henrik Engelsviken, Svein Erik Sagbråten, Thor Inge Falch, Magne Fremmerlid, Toril Carlsen, Tone Kruse og Torill Eriksen. Musikalsk ledelser ved Francesco Corti mens det er Stein Winge som har regien. John-Kristian Alsaker står for scenografi og kostymer mens lysdesignet er signert Hans-Åke Sjöquist.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev