Zensor live

Zensor – på vei mot verdensherredømme

Foreløpig er de fem gutter med en hang til stål, maskiner og elektronikk, med en ep i bagasjen og med lovord fra norsk og internasjonal presse i skryteboka. Men gi dem en fet platekontrakt, og de har planene klare. – Vi drømmer om en mektig Zensor-nasjon, forteller Zensor-sampler Patrick Andersen. Lørdag 10. november spiller de på Oslo Synthfestival, hovedstadens største begivenhet for alle med sans for elektronika, synth, goth og støy.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Jeg var på Synthfestivalen førtste gang den ble arrangert, og skjønte umiddelbart at dette var stedet for oss, forteller Andersen til Ballade. Zensor har foreløpig holdt noen konserter i Oslo, og besøkte Trondheim sist helg for å spille på synth/goth-klubben Dark City. – Men helgens konsert på Synthfestivalen blir årets høydepunkt for oss. Vi har aldri spilt for så mange mennesker før, og det gleder vi oss veldig til.

Synthfestivalen blir også en markering av at Zensor har holdt sammen i ett år med dagens besetning. Før dette var Andersen og Glenn Nilsen en duo som lenge eksperimenterte med å finne sin stil.

— Vi brukte lang tid på å finne retningen vår, men nå er vi på full fart fremover, forteller Andersen. – Nå lager vi musikk som spenner over flere sjangere, og som derfor kan apellere til både gothere, synthere og metall-elskere. Dessutne har vi et element av ambient i musikken vår.

5. oktober slapp Zensor debut-epen «Bunker» på plateselskapet angelProductions, og responsen har ikke latt vente på seg. Særlig stor har entusiasmen vært i industri-sjangerens hjemland, Tyskland.

— Det er kjempepgøy at vi har fått så mye respons fra Tyskland, og jeg håper at vi får sjansen til å reise dit over jul, forteller Andersen. En Tysklands-turné står høyt oppe på ønskelisten, sammen med en fullengdes albumutgivelse på nyåret og kontakt med et profesjonelt, internasjonalt management. Zensor ser Synthfestivalen som en gylden mulighet til å komme i kontakt med noen som kan oppfylle denne drømmen.

— I løpet av de siste årene har publikumstilstrømningen til festivalen tatt seg kraftig opp, og publikumsmassen er veldig variert. For det første er dette en fin mulkighet til å vise seg fram for nye folk og kapre nye fans. Dessuten kan det jo hende at vi kommer i kontakt med noen som kan hjelpe oss videre. Sånn sett er Synthfestivalen viktig for oss.

Men Patrick Andersen gleder seg nesten like mye til å stå foran scenen som han gjør til å stå på den selv.

— Den siste tiden har det blitt lite tid til å lytte på ny musikk. Derfor er jeg ganske dårlig oppdatert. På syntfestivalen får jeg sjanen til å høre masse nytt, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg går dit med åpne ører, og gleder meg til å bli overrasket.

Etter konserten kommer gruppa til å gå i studio for å jobbe med det nye albuemt, men Zensor har også andre store planer for framtiden. Faktisk er det å legge planer noe av det viktigste og morsomste med det å spille sammen, synes Zensor.

— Vi bruker mye tid på å drømme, ja. Ofte kan vi sitte i timesvis og kose oss med å planlegge de mest absurde prosjekter. Mange av dem er selvsagt helt urealistiske, men gi oss mildene, så gjennomfører vi dem!

Får Zensor ressurser, er både et Zensor-hus og en Zensor-nasjon ferdig planlagt. Det er med andre ord ikke noe i veien med ambisjonene til gruppa.

Neste år er dere vel blitt for store for Synthfestivalen, da?

— Å nei, vi blir aldri for store for Synthfestivalen. Den er et kjempebra tiltak, og dette er årets begivenhet for oss. Nei, vi skal vokse oss store sammen med den.

Oslo Synthfestival arrangeres for tredje år på rad førstkommende lørdag, 10. november, på John Dee i Oslo. Blant artistene som opptrer finner vi, foruten Zensor, Magicka, Anax Imperator og Bitch Cassidy. Det vil også bli kunst- og smykke-utstilling, og alle fremmøtte får en samlecd med festivalens artister.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.