Zenzor

Zenzor på Club Grotesque

Goth- og synth-klubben Club Grotesque i Stavanger inviterer til konsert med Oslobandet Zenzor torsdag 18. april. Bandet har alt fått mye positiv opmerksomhet i utlandet, og håper nå på å spre sitt elektroniske evangelium også her til lands.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Industrimetallbandet Zensor har nettopp gitt ut sin debut-EP «Bunker» på det uavhengige norske plateselskapet Angel Productions, som Ballade tidligere har skrevet om i forbindelse med bl.a. Oslo Synthfestival. Og Angel Productions, som også medvirket til So Synth!-kvelden i Oslo i påsken, sparer ikke på godordene om sin nyeste signering: «Bunker er en sammensatt skive, hvor tyngden fra Metal og strengheten fra Industrial er blandet med varmen fra Ambient. Sammen har disse elementene skapt et sonisk monster som tidligere knapt har vært tilgjengelig på import her til lands.»

Zenzor har i hvert fall blitt sammenlignet med navn som Rammstein, Marilyn Manson, Ministry, Nine Inch Nails og Cold Meat Industry. Zillo Magazine, Tysklands kanskje ledende magasin for alternativ musikk, plasserte EPens åpningslåt «Nothing» først på sin nyeste samleskive, og ga Bunker strålende kritikk. I tillegg ble låta plukket ut til «Extreme Clubhits 7», som er en annen anerkjent samleplate-serie som gis ut både i Tyskland, Østerrike og Belgia. – Det er kjempepgøy at vi har fått så mye respons fra Tyskland, og jeg håper at vi får sjansen til å reise dit over jul, fortalte Patrick Andersen i Zenzor til Ballade i forbindelse med Oslo Synthfestival i fjor høst.

Zensor begynner å bli kjent for å levere brutale, visuelle og blytunge liveopptredener – noe som blant annet har sikret bandet deltagelse på By:larm 2002 og Arvikafestivalen 2002, på tross av deres relativt korte fartstid. Ved siden av å spille i de største norske byene nå i mars og april, er bandet godt i gang med innspilling av singel og musikkvideo som slippes i forkant av festivalsommeren. Singelen og musikkvideoen skal promotere deres første fullengder, som gis ut i september 2002 – etterfulgt av en omfattende Norgesturne. Bandet er dessuten plukket ut til å opptre på Arvikafestivalen i Sverige i juli, sammen med bl.a. de norske synth-kollegene Icon Of Coil.

For mer informasjon, se: http://www.zensor.net

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.