Gotham Nights-flyer

Goth og synth i påske-Oslo

Det er ikke bare metal-folket som kan glede seg denne påsken. Svartkledde musikkentusiaster kan lørdag 23. mars hygge seg med det 80. (!) arrangementet i regi av Osloklubben Gotham Nights, mens So Synth! presenterer en mini-festival med fem band på So What 31. mars.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Gotham Nights kunne nylig feire sitt syvårsjubileum, noe du kan lese mer om på artikkellenkene nedenfor. Den atmofærerike klubben holder for tiden til Scous-kjelleren i Trondheimsveien 2 i Oslo, og vil lørdag 23. mars by Oslos mer melankolske sjeler et sikkert utmerket utvalg av goth-, EBM- og synth-musikk. I tillegg til Gotham Nights’ faste DJer får klubben denne gangen besøk av DJ Useless fra synth- og goth-klubben Strange i Drammen. De første gjestene vil få utdelt den nye singelen til det internasjonalt anerkjente Stavangerbandet Theatre Of Tragedy, som selv er aktuelle med både albumet «Assembly», og dessuten vil spille konsert på Rockefeller i Oslo 15. mai. Theatre of Tragedy er et stort navn over hele Europa, og nærmer seg imponerende en halv million solgte plater av backkatalogen.

— Gotham Nights’ syvårsjubileum i februar viste med fabelaktig oppmøte og stemning at det ikke er uten grunn at vi kalles Oslos mest seiglivede klubb, sier Trond Hjorteland i Gotham Nights-styret i forbindelse med lørdagens arrangement. – Besøkende fra inn- og utland demonstrerte at det er god grunn til å se frem til flere år med mørk undergrunnskultur. Neste Gotham Nights er alt 13. april, også da i Schous-kjelleren.

Hovedstadens kjellermennesker vil ellers kunne oppleve levende musikk søndag 31. mars, da So What, Gotham Nights og <Synthax?> presenterer «So Synth!»-festivalen med følgende band: Hocico (Mexico), Accesory (Tyskland), og norske Zenzor, Superjupiter og En Route.

— Gi beng i påskefjellet og naturen, lyder oppfordringen fra arrangørene i <Synthax?>. – Grav deg ned i tide på So What med kunstig påske fra So Synth! første påskedag.

Om kveldens artister sier arrangørene følgende: – Hocico har i en årrekke servert noe av det mest agressive og mystiske maskinsoundet som noensinne har vært laget. Det å få disse kultheltene til Norge er en drøm forarrangøralliansen av gothere og synthere, som har valgt å smøre tjukt på, og servere fire band til. Tyskerne i freamadstormende Accessory har et tungt sound, men også catchy melodier enhver listeopper kan drømme om. Hjemligehelter er også hentet inn for å gi det hele en lokal forankring. Zensor harskaffet seg en sterk følgeskare med sin industrielle metall på vei bort fraNine Inch Nails’ fotspor. SuperJupiter presenterer åttitalls synthpop av den glitrende, kommersielle typen. Festmusikk. EnRoute fra norges synthhovedstad, FrXta, holder liv i den stolte EBM-tradisjonen.

Alt dette, og Inferno-festivalen også.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.