Vaskeriet (Kristiansand)

Vaskeriet er reddet

– Men hva nå? spør Kårne Ørnevik, prosjektleder i RAVE i dette åpne brevet til Ballade. – Nå gjelder det for miljøet å ha vidsyn og se mulighetene som faktisk ligger i Vaskeriet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Kristiansand Bystyre vedtok med stort flertall å bevilge 600 000,- til et nytt driftsselskap på Vaskeriet i budsjettbehandlinga onsdag 19.12.01. Dette fortjener politikerne stor ros for, det nytter faktisk å påvirke avgjørelser i systemet. Det er denne saken et godt bevis på.

Etter noen magre år på arrangementsfronten på Vaskeriet, ble det på høsten 2001 for første gang i husets historie lagt fram et komplett høstprogram. Konsertene kom tettere enn hagl, takket være en massiv satsning fra FMVN! Og Vaskeriet. SiA gav beskjed om at det lå en liten åpning for å fortsette driften også etter jul, til tross for at de hadde vedtatt å legge det ned fra nyttår. SiA vedtok likevel at de ville trekke seg ut fra nyttår, og det ble da mobilisert for å finne en løsning. Vi fikk en mulighet til å legge fram saken for formannsskapet, og der var det bare lovord å hente fra ytterste høyre til ytterste venstre fløy. Samtaler med ulike politiske grupperinger i ettertid gjorde at vi i dag sitter med enorme muligheter for det rytmiske miljøet på sørlandet, men også film og andre kunstuttrykk som kan gjøre dette til et crossover miljø på tvers av alle sjangere og kunstformer.

Det forplikter selvsagt å få den tilliten det er å få en bevilgning av denne størrelsen. Derfor er det nå det gjelder for miljøet å ha vidsyn og se mulighetene som faktisk ligger der. Vi har i utgangspunktet 365 dager i året som kan fylles med kulturelle krumspring i alle former. Vi har en storsal som er sørlandets største konsertscene for rytmisk musikk, men også store muligheter i Renseriet og tilstøtende pub og kjeller. Alle kulturinteresserte mennesker oppfordres herved til å komme med innspill og gjerne engasjere seg i den store dugnaden det nå vil være å få stedet på beina. Pr. i dag er FMVN!, Bluesklubben, Jazzklubben, Rockklubben, Stimuli, Quartfestivalen, Konservatoriet, Filmklubben, Norgesnettet inne som aktive deltakere i prosjektet.

Det er i nå satt i gang ei arbeidsgruppe som skal ferdigforhandle leieavtaler, og ordne det praktiske i alt det vil si å få et driftsselskap på beina. Alle involverte går nå inn i sine respektive klubber og miljøer og bruker jula til å tenke muligheter og ønsker for Vaskeriet i årene framover. Så møtes vi like over nyttår for å ta fatt på jobben med slegge og malerkost !

Måtte Kristiansanderne få noen salige og kreative åpenbaringer i jula alle sammen !

Kåre Ørnevik

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.