Tungtvann

Tungtvann til Roskilde

Tungtvann skal spille på Roskildefestivalen og jazzfestivalen i Molde. Årets norske Roskilde-kontingent består i tillegg av Corvine, Bobby Hughes Experience, Mayhem og Briskeby.

Kalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

Hip hop-duoen Tungtvann, bestående av Poppa Lars og Jørg-1 fra Harstad, smalt inn på den norske musikkscenen på tampen av 1999 med en selvfinansiert EP. Gruppa vant platebransjens hjerter med sin nordnorske rapping på By:Larm i 2000, og skrev kontrakt med EMI like etter. Albumet «Nord og ned» ble en publikums- og kritikerfavoritt, og nå er altså duoen klar for Roskilde.

— Det er moro for oss som ferskt bookingbyrå å få Tungtvann til både Roskilde og jazzfestivalen i Molde. Vi jobber også med noen festivaler i Sverige, men her er det for tidlig å si noe. Tungtvann spilte på Quartfestivalen i fjor, så der blir det ingen jobb i år, sier Fredrik Knagenhjelm i Tornado Booking.

Knagenhjelm tror Tungtvann skal delta på den årlige store hip hop-mønstringa som tar over en av de større scenene i Roskilde for en dag. Lørdag 30. juni går Poppa Lars, Jørg-1 og Lars’ bror Ola Sandnes på scenen i Roskilde.

Med unntak av Mayhem består den norske klanen på årets Roskildefestival bare av ferskinger med maks et album bak seg. Bergenskvartetten Corvine har bare radiosinglene «Matrix» og «Nova», samt sin debut-EP på samvittigheten. For tiden er Marius Lynghjem (vokal/gitar), Marius Heggstad (gitar) og brødrene Sixten Rahlff (bass) og Espen Rahlff (trommer) på norgesturné og i ferd med å spille inn sitt debutalbum. Rockegruppa har eksistert i tre år og skrev kontrakt med EMI i november 1999. De spilte på Quartfestivalen i sommer, så Roskilde blir karrierens andre festivaloppdrag.

Bobby Hughes Experience er dannet av DJen og klesdesigneren Espen Horne, og slapp albumet «Fusa Riot» på det britiske plateselskapet Ultimate Dilemma i 1999. På Roskilde stiller Horne med fullt band; Marius Reksjø (bass), Rodrigo Lopez (hammondorgel), Jørgen Munkeby (fløyte) og Erik Holm (trommer).

Mayhem regnes som bestefedrene innen norsk black metal, og overbeviste med fjorårets album «Grand Declaration of War». Briskeby kjenner vel de fleste som fjorårets popkomet i Norge, og årets storgrossister på Spellemannprisen.

Tungtvann på scenen:
31. mars: Kristiansund
13. april: Hafjell
21. april: Bø
27. april: Beitostølen
30. juni: Roskilde
17. juli: Molde jazzfestival

Corvine på turné
30. mars: Meieriet, Sogndal
31. mars: John DEE, Oslo

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.