Rabalder Brothers

Superfest for Malawi på Rockefeller

Dugnadsviljen og idealismen er så absolutt ikke død. Mens WUHA-festivalen trakk 6200 gjester og sendte over 450.000 til Eritrea, er det nå klart for Superkonsert – til inntekt for utviklingsfondet. Med navn som Are Kalvø, Cato Salsa Experience, Tungtvann, Ravi & DJ Løv på plakaten, håper WUHA-arrangør Kjetil Bjørke å kunne hjelpe Utviklingsfondets arbeid på Malawi: – WUHA ble veldig stort og hastig, så skal vi lage en superkveld produsert som et TV-show!

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

— Dette kommer til å bli en fantastisk kveld, lover en oppglødd Kjetil Bjørke, som tydeligvis ikke har latt seg skremme av personlig gjeld etter WUHA.

— Nei, jeg kan jo ikke la meg drive av frykt, det er bare å stå på.

— Vi har samlet opp en del band som vi prøvde å booke til WUHA, men som ikke fikk satt scenen. Vi ble kontaktet av utviklingsfondet, og har brukt anledningen til å booke en fet håndfull «darlings» vi tror kan falle i smak. Vi har også fått med oss en del kjendiser, som kommer til å være med å guide programmet igjennom kvelden.

For mens WUHA var 44 konserter på 16 scener, skal Malawi-konserten samle alt kruttet på Rockefeller, på en kveld.

— Jeg kan love at ingen kommer til å kjede seg! WUHA hang sånn halvveis på greip på grunn av tidspress og mye løping frem og tilbake, denne festen kommer til å være produsert som et TV-show, med gode overganger mellom låter og band, gjester og innslag. Det kommer en del prominente folk, men en del av dem får jeg ikke lov til å røpe navnet til, for da kommer de ikke, forteller Bjørke.

På det «offisielle» programmet står Cato Salsa Experience, Tungtvann, Madcon, Ravi & DJLøv, Toamol vs Rabalder Brothers og Are Kalvø.

Cato Salsa Experience gjør sin eneste Oslo-konsert denne høsten. Bandet har spilt sammen i nesten 6 år og har utgitt to studioalbum. De har turnert Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, USA, Canada, Japan og Australia og omtales som et av Norges beste liveband. Madcon er albumaktuelle med «Its all a Madcon» som har slippedato 1.november. Madcon frontes av duoen Tsawe Baqua (Kapricon) og Yosef Wolde-Mariam (Critical), som nylig har vært på Europaturne med legendene Gangstarr. Madcon har tidligere delt scene med storheter som 50-cent, Redman, Wu-tang clan, Clipse og mange flere.

Tungtvann har holdt koken gående i en årrekke og har utgitt tre album: «Nord og Ned», «Mørketid» og «Folket bak nordavind». Tungtvann har vært foregangsfigurer innen norsk rap, og har turnert det landet rundt en rekke ganger. Deres siste video Plan B er i disse dager inne på MTV Upnorth lista og noen uker etter konserten på rockefeller slipper gutta den første norske hiphop DVD´ en noensinn

Ravi&DJLøv avslutter sin Norgesturne på Rockefeller etter å ha spilt nesten 60 jobber i år. MC Ravi eller Ivar.Chr Johansen har holdt på med musikk i en årekke, og er tidligere kjent fra grupper som Bogus Blimp, Tønsberg skolekorps, Planet Derrick, Jaga Jazzist, Briskeby og Jessica Fletchers. DJLøv aka Anders Løvlie er kjent fra JusBuss og som mangeårig DJ på Blå, der han opptrer i tide og utide med Oslo City Crew.Ellers er vel «utadæsjælopplevelse» og «Dødsøt» kjenningsmelodier de aldri kommer til å bli kvitt.

I dag kan Bjørke også avsløre at Skranglebein og Nils m/ Skils tar turen innom. De to rapperne er kjente for å være gode til å slenge med kjeften på direkten, eller «Battle», som det kalles på fagspråket.

— For å feie en hver mistanke om planlagt spill av banen, vil de to få utdelt en bag med forskjellige greier oppi, som de skal rappe om. Vi kommer også til å la dem trekke ulike yrker opp av en hatt, så de kan innta roller og battle mot hverandre, forteller Bjørke mens noen skriker etter ham i bakgrunnen.

Motorsagbrødrene i Rabalder Brothers kommer også. De to karene fra Stokke har reist verden rundt med et spektakulært motorsag- og økseshow. På rockefeller teamer de opp med hardcorebandet Toamol for en flisesprutende støyopplevelse.

— Jada, vi har satt av en god del tid til opprydding, bekrefter Bjørke.

Utviklingsfondet, som også var en av samarbeidspartnerne på WUHA-festivalen, setter seg store mål, nemlig å «forandre verden og samtidig støtte enkeltmennesker». Utviklingsfondet har som forutsetning at samarbeid kan skape en verden uten sult og fattigdom, og samtidig ta vare på miljøet. Ideen bak Utviklingsfondet var en litt annerledes måte å tenke utvikling på, siden starten i 1978, har de gått i bresjen med ideen om fattigdomsbekjempelse via «hjelp til selvhjelp». Fondet vil sørge for at Bjørkes personlige gjeldsklemme etter WUHA ikke kommer til å gjenta seg – denne gangen går de inn med underskuddsgaranti for Superfesten.

— Denne gangen skal vi forsøke å hjelpe folk på Malawi, som sliter med kår som er helt ukjente for de langt fleste nordboere. Derfor har vi også fått med oss et menneske som har tilbrakt et halvt år på Malawi, som kommer til å fortelle litt om hvordan de har det der nede – mellom motorsagbrøl og mye god musikk. Vi håper at så mange som mulig kommer, dette er en veldig god anledning til å hjelpe andre mennesker og samtidig nyte en fantastisk fest, oppfordrer Kjetil Bjørke.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev