Klovner i Kamp

Klovnerier på WUHA!

I WUHAs festivalavis ble det annonsert en stor overraskelse på Killyrego i Oslo på festivalens andre dag, tirsdag 27. januar. Det er nå bekreftet at det er Klovner i Kamp som kommer til å dukke opp og gi kveldens hip-hop program et ekstra løft. I tillegg opptrer også Evig Poesi, Definite, Skranglebein og Elling «Batman» Zedong. For de som vil rocke foten, er det konserter både på Mono og Paragrafen, mens de viseinteresserte kan få med seg viseklubben «Nye Skalder» på Café Ska. – Noe av det beste ved denne festivalen er dugnadsånden. Det er bra å foreta et løft i fellesskap, særlig i disse dager hvor individet står i fokus, sier Dansken fra Klovner i Kamp til Ballade.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

I serien av WUHA-aktuelle artister presenterer Ballade i dag Dansken fra Klovner i Kamp, som skal stille opp på Killyrego i Oslo tirsdag 27. januar klokken 22:00. En av de viktigste grunnene til at de stiller opp er festivalens fokus på en verdensdel som i stor grad blir glemt.

– Mange afrikanske land viser en meget positiv utvikling, men de trenger drahjelp fra den privilegerte delen av verden. Det er også viktig å huske at Afrika er mange forskjellige land som trenger forskjellig grad av hjelp. Noen trenger bare et puff, andre trenger hjertemassasje. Grunnen til dette er at utgangspunktet er dårlig, etter lang tids kolonialisering. WUHA-festivalen bidrar dermed ikke bare til å hjelpe Etiopia og Eritrea, men setter fokus på et helt kontinent som vi altfor lett glemmer her oppe, sier Dansken.

Han påpeker at det er flere grunner til at Klovner i Kamp stiller opp på WUHA-festivalen. – Det er nok av veldedige formål og det er nok av tilbud om å stille opp gratis til inntekt for ting. Men i kveld skal vi spille på et herlig lite sted med andre gode venner, det er ikke så dyrt å komme inn og jeg vet at guttene som står bak festivalen er seriøse og proffe. Det er på bakgrunn av alle disse tingene at vi gleder oss veldig til å spille i kveld.

På bakgrunn av det enorme antall store og små artister som stiller opp på WUHA, kan man si at det er et tegn i tiden at man begynner å bli mer idealistisk og samfunnsbevisst?

— Jeg tror at idealismen i stor grad er på vei tilbake, ja. Det er bare å se på fremveksten av protestene mot global økonomi, engasjementet for mer rettferdig fordeling og alle NGO-ene (Non Govermental Organisations, red, anm)- som har vokst frem. Man har ikke sett slikt engasjement siden faren var størst for å bli sprengt til plukkfisk av atomvåpen. Jeg tror vi her i den rike del av verden er lei av å stå på toppen av Maslovs behovshierarki, vi er lei av å bare tenke på oss selv. For det er jo ærlig talt ikke så veldig spennende, sier Dansken.

Han lover at Klovner i Kamp kommer til å stille med flere store og små overraskelser i løpet av kvelden, deriblant skal de aksjonere bort en middeladrene Plan-fadder, som ifølge Dansken selv trenger en fadder. Noe mer var det ikke mulig å få ut av Dansken i denne omgang, så nysgjerrrige sjeler blir nødt til å begi seg til Killyrego klokken 22:00 på tirsdag 27. januar.

Klovner i Kamp er en av Norges mest profilerte hip-hop grupper. I 2002 ble de den første hip-hop gruppe som solgte til gull i Norge med platen «Bjølsen Hospital». De rapper på norsk og har mottatt flere priser for sitt språk, deriblant TONOs Edvard pris i kategorien «tekst til musikk» for låten «Nattens Sønner» fra ovennevnte album i 2002. De er fortiden aktuelle med platen «Kunsten å fortelle».

Ellers er det som sagt ikke bare hip-hop, men også rock og viser som kan nytes i løpet av WUHA-festivalens andre dag:

Dagens WUHA-lysløype

Tirsdag 27. januar:

Mono: Rock. The Pumps, Seven og Orango. Inngang: 60,-. Konserten starter kl.21.00.

Killyrego: Hip Hop. Evig Poesi, Definite, Skranglebein og Elling «Batman» Zedong + Klovner i Kamp Inngang: 40,-. Konserten starter kl.22.00.

Cafe Ska: En kveld med Nye Skalder. Mads Oppegård, Martin Aavik, Maja Sandberg, Karl Heldal, Ross Johnsen, Liv Kreken Kvalnes, Haddy Jatou N’jie, Øyvind Rauset, Torbjørn Holte og Lars Birkelund. Inngang: 50,-. Konserten starter kl.21.00.

Paragrafen: Pop/rock. Debrah og Ichabo. Inngang: 50,-. Konserten starter kl.22.00.

Ellers kan det nevnes at WUHA-festivalen åpnet med film og konserter på Mono i går mandag 26. januar og en strålende fornøyd initiativtager Simen Joner var strålende fornøyd over fullt hus, stinn brakke og høy stemning.

— Hvis det fortsetter slik, blir det veldig bra, sier Joner.

Wuha-festivalen varer fra 26. januar til 1. februar 2004 , og finner sted på en rekke etablerte scener i Oslo-området Festivalen arrangeres av DUGNAD 2004 og alle billettinntektene går uavkortet til tre bistandsprosjekter i Eritrea og Etiopia, i regi av Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Utviklingsfondet. Hele programmet til festivalen kan du studere på disse sidene, mens du også finner ytterligere bakgrunnsinformasjon om tiltaket her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev