Rabalder Brothers

WUHA dag 3: Et inferno av tømmer, stål, flis og eksos

Rabalder Brothers fra Stokke driver med tømmerknusing, dragstersager, svære økser og skuespill, alt akkompagnert av punk, hard-rock og metall. I tillegg er de i Europatoppen i sporten timbersports, en form for tømmerhoggemesterskap, som i dag er blitt en stor internasjonal konkurransegren. Hva er vel mer naturlig enn at Rabalder Brothers stiller opp på WUHA-festivalen? – Vi skal bedrive musikkmisjonering, sier Stian Antonsen, den ene halvparten av Rabalder Brothers, til Ballade.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

— Musikalsk sett er landet blitt lobotomert og voldtatt av markedskreftene, slik som VG-listen og lignende. Vi skal ikke spille musikk for å klø folk i ørene. Vi skal bidra til å skape bilder og assosiasjoner til musikken. Hele showet vårt er tilpasset musikken; vi hugger på riff, for å si det sånn, forteller Stian Antonsen.

Rabalder Brothers er ikke akkurat kjent for å være kommersielle, deres opptredener ligger midt i mellom performance, musikk og tømmerhugging og de åpnet WUHA-festivalens kick-off på lørdag den 24. januar, med å lage isskulpturer med motorsag. Ikke heismusikk eller noen pop-musical, med andre ord.

Antonsen forteller at en av hovedgrunnene til at de stiller opp – i tillegg til å hjelpe andre – er det enorme engasjementet som initiativtagerne har vist.

— Det er mye engasjement og idéer rundt omkring, men janteloven kveler dessverre det meste av det. Når vi så fikk høre om hvordan Simen og Ketil hadde stablet på bena en festival mot alle odds, ble vi veldig gira. Selv holder vi på med ting som vi tror på, ting som ligger vårt hjerte nærme. Vi driver ikke med dette for å tjene penger eller få ære og berømmelse. Sånn sett har vi mye til felles med WUHA-guttene, forklarer Antonsen.

Ellers er han opptatt av at man her i Norge ofte ikke ser menneskene bak overskriftene, særlig når det gjelder reportasjer fra Afrika.

— Bak hvert bilde skjuler det seg et navn, en personlighet og et liv. Det glemmer man ofte. Man trenger bare å dra til Oslo for å se det samme, jeg mener, bare se på hvordan folk ser tvers igjennom tiggerne på gaten. Man glemmer at det er mennesker det dreier seg om. Siden jeg og broren min har reist verden rundt i sammenheng med det vi driver med, har vi truffet folk fra mange forskjellige kulturer og det har åpnet oss får å se ting litt annerledes, forteller Antonsen.

I dag, onsdag, dukker i hvert fall Rabalder Brothers opp på Blå i Oslo for å presentere sitt kombinerte tømmerhogging/performance/musikk-show for å blåse hodet av blaserte konsertgjengere, som ellers også vil kunne oppleve Farout Fishing, Zensor og El Caco i samme pakke.

For den som vil ha oversikt over alt det andre som WUHA har å by på onsdag den 28. januar, presenterer vi som vanlig:

Dagens WUHA-lysløype:

Blå: Tungt og tøft. Farout Fishing, Zensor og El Caco + DJ. Inngang: 80,-. Konserten starter kl.22.00.

Parkteatret: Jazz. Shining og Bugge Wesseltoft/ Arild Andersen/ Jon Christensen. Inngang: 120,-. Konserten starter kl.21.00.

John Dee: Rock. Lukas Kasha, Askil Holm og Lukestar. Inngang: 80,-. Konserten starter kl.22.00.

Killyrego: Backstreet Girls og John Doe. Inngang: 60,-. Konserten starter kl.22.00.

Smuget, Lille Maud: Funky pop/rock og rocka kammerpop. The Smoothies og The Berries. Inngang: 60,-. Konserten starter kl.22.00

Smuget, Scene P: Samba og salsa! Med bl.a. Cristina & Claudio Latini og Cuba Libre (følg med på www.wuha.no). Inngang: 60,-. Konserten starter kl.23.00

Barongsai: Pønk/rock. Just A Fling, Charlies Drugstore, Geniale Griser og DJ Vinnie Wasquez. Inngang: 60,-. Konserten starter kl.22.00.

Sagene samfunnshus: Tema: «bærekraftig bistand». Presentasjon av de 3 prosjektene Dugnad 2004 støtter gjennom Utviklingsfondet, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp. Innledning og kritiske spørsmål av Børre Lund fra Idebanken. Kulturinnslag fra Eritrea etter debatten. Inngang: Gratis! Arrangementet starter kl.19.00.

Studentersamfundet Chateau Neuf: Debatt om mikrofinans. Kan mikrofinans utrydde fattigdom også i Norge? Prosjekter er allerede satt i gang av Nettverkskreditt BA i Oslo og Bergen. Blant deltakerne er Øistein Garcia de Presno (Strømmestiftelsen), Unni Beate Sekkesæter (Nettverkskreditt/ Microinvest) og Hege Gulli (Norad). Inngang: Gratis! Debatten starter kl.19.00.

Kaos: Bossa/poprock. Charlotte & the Co-Stars og Peru You. Inngang: 50,-. Konserten starter kl.21.00.

Wuha-festivalen varer fra 26. januar til 1. februar 2004 , og finner sted på en rekke etablerte scener i Oslo-området Festivalen arrangeres av DUGNAD 2004 og alle billettinntektene går uavkortet til tre bistandsprosjekter i Eritrea og Etiopia, i regi av Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Utviklingsfondet. Hele programmet til festivalen kan du studere på disse sidene, mens du også finner ytterligere bakgrunnsinformasjon om tiltaket her. Hjemmesidene til Rabalder Brothers er ellers å finne her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev