Palace Of Pleasure, 2004

WUHA: Det norske hus i et parallelt univers

Palace Of Pleasure støtter Wuha-festivalen – og blir støtt av Frelsesarmeen. Lørdag kveld spiller de konsert med Frost på Blå i Oslo, der alle inntekter går til prosjekter ledet av Utviklingsfondet, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp. Bandet er ellers aktuelle med albumet «The World Next Door», som muligens handler om en parallelt verden der trioen er stadionstjerner. Helt sikkert er det i hvert fall at POP har skaffet seg sitt eget hus.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Jeg synes det er en plikt å stille opp for veldedighet en gang i blant. Men man må velge saker med litt omhu, fordi det tross alt koster en del tid og innsats. Sånn sett var det lett å velge Wuha-festivalen som vårt veldedighetsprosjekt denne våren. Dette prosjektet lukter det idealisme av hele veien, samtidig som de har vært flinke til å skaffe seg gode og seriøse samarbeidspartnere.

Ordene tilhører Jørund Skaug i Palace Of Pleasure, som sammen med Frost varter opp med en helaften med elektronika og duvende rytmer på Blå lørdag kveld. Og Palace Of Pleasure stiller ikke opp for hvemsomhest: Nylig gikk de ut og oppfordret til artistboikott av Frelsesarmeen, på grunn av den religiøse organiasjonens holdninger til homofili i egne rekker.

— Frelsesarmeen gir med den ene hånden, og tar med den andre. De gjør mye godt for de fattige, men har samtidig et menneskesyn som vi ikke deler. Ellers synes jeg vel at vi har uttalt oss nok i akkurat den saken, så kanskje andre folk burde komme på banen? Jeg tror at et band som Kaizers har akkurat sanmme syn som oss, og synes ellers at det kunne vært spennende å høre folk fra hip hop-miljøene uttale seg om temaet. Der mistenker jeg at det finnes godt med idiotiske fordommer.

Palace Of Pleasure har to ganger vunnet Spellemannsprisen, og ble nylig gjenstand for en større studio-reportasje i NRKs Lydverket. De er i disse dager ute med «The World Next Door» (S2/Playground), den femte i en rekke av kritikerroste album som startet med «Release The Pleasure» i 1996.

— Tittelen er hentet fra en av låtene på CDen, og er ganske åpen for tolkning – i tillegg til å være et nokså håpløst ordspill på «The girl next door». Kanskje det dreier seg om et parallelt universe, der Palace Of Plasure er superstjerner, og spiller på svære stadioner hver kveld? Vi når neppe toppen av VG-listen med dette albumet, heller, men synes selv det har blitt en rimelig tilgjengelig plate.

Et parallelt univers finner vi også på coveret til det nye albumet – i form av skulpturen «6 Bungalow Street: Palace Of Pleasure», som kunsteren Tor-Magnus Lundeby lagde spesielt for trioen.

— Tor-Magnus Lundeby er en kunstner som ofte bruker elementer fra populærmusikken i verkene sine. Vi er veldig stolte av at han ville bygge et helt hus for oss.

Palace Of Pleasure har for øvrig fått mange lovord også i utenlandsk musikkpresse, der 2002-albumet «Betty Ford Here We Come» nå endelig blir offisielt sluppet. Bandet skal ellers ut på en mindre Norgesturné i februar og mars, og satser på å lande en del festivaljobber til sommeren. Første konsertmulighet for Oslofolk blir altså under Wuha-festivalen denne lørdagen, der de som nevnt deler plakaten med Aggie Petterson & co. Konserten begynner klokken 22, og slutter presis ved midnatt. Alle inntekter går uavkortet til Wuha-festivalen og Dugand 2004.

Resten av det omfattende programmet til Wuhas avslutningshelg, finner du på en egen artikkel i dagens utgave av Balade.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev