Animal Alpha på Øyafestivalen (Foto: Amund Berge)

Studentsamfunnene tar i mot Animal Alpha

Turnésamarbeidet mellom studentsamfunnene har endelig blitt et faktum, og denne høsten sender Fagråd for Studentarrangører (FaSt) og Rikskonsertene bandet Animal Alpha på turné. Animal Alpha brukte bl.a. sommeren til å spille på Quart og Øyafestivalen, og solgte til gull med «Animal Alpha EP». Debutalbumet «Pheromones» kom 5. september, og denne høsten blir Animal Alpha å se på studentscener rundt om i hele landet.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Av Arvid Skancke-Knutsen

Studentsamfunnene har i en årrekke snakket om å få til et turnésamarbeid, en FaSt-turné. Av ulike årsaker har dette rett og slett ikke blitt noe av – før nå. FaSt og Rikskonsertene har inngått et fruktbart samarbeid, og er sammen med Artistpartner klare med Animal Alpha.

— FaSt er en sammenslutning av så godt som alle studentsamfunnene i Norge, og er del av Norsk Rockforbund. Med en slik organisasjon til grunn burde dette turnésamarbeidet også være fullt mulig å få til i lang, lang tid fremover, sier daglig leder i FaSt, Guro Midtsund. 

— Vi samarbeider med Rikskonsertenes Musikantbruket på turneen, pluss at FaSt i vår fikk tildelt 80.000 kroner fra Norsk kulturråds TARP-ordning. Disse kronene skal brukes godt og vel for å få dette fremadstormende kvalitetsbandet ut til folket!, avslutter Midtsund.

Animal Alpha var en av fjorårets store overraskelser i norsk undergrunnsrock. Både festivaljobbene og Bylarm-konserten det siste året har bekreftet Animal Alpha som et band publikum må holde øye med, der tunge riff og rytmer, barokk stil og sofistikert punk er noen av ingrediensene. EPen bandet ga ut i sommer har solgt til gull, og nylig kom debutalbumet «Pheromones», produsert av Sylvia Massey Shivey (Tool, System of A Down, REM, Johnny Cash).

Debutalbumet deres gikk rett inn på 11. plass på VG-lista, og falt i sin andre uke ned på en 23. plass. Nå kan utstrakt turnering på viktige studentsteder i september og oktober kanskje være med på å sikre bandet et riktig langt liv på salgsstatistikken.
 
— Rikskonsertene ser verdien av arbeidet idealistiske studentarrangører legger ned, sier produsent Vidar Skeie i Rikskonsertene i en pressemelding. 

– Det vil vi tydeliggjøre gjennom dette samarbeidet med FaSt og Animal Alpha! Det er første gang høyskole- og universitetskretsen av spillesteder inngår et så stort samarbeid, og det er ekstra stort å være med på når det blir gjort med et band som står på terskelen til noe stort, slik Animal Alpha gjør, avslutter Skeie.
 
 
Turnérute for Animal Alpha:
 

*
23.09    Bergen, Kvarteret
*
24.09    Bø, Kroa
*
28.09    Ås, Samfunnet
*
29.09    Hamar, Hydranten
*
30.09    Lillehammer, Bingo’n
*
01.10    Stavanger, Folken
*
06.10    Kongsberg, EnergiMølla
*
07.10     Kristiansand, Østsia
*
08.10    Vestfold Studentsamfunn, Eik Lærerhøgskole
*
11.10     Trondheim, UKA 05
*
12.10    Trondheim, UKA 05
*
13.10    Trondheim, UKA 05
*
20.10    Tromsø, Driv
*
21.10    Bodø, Samfunnet
*
22.10    Alta, Samfunnet
*
27.10    Gjøvik, Huset
*
28.10    Sogndal, Meieriet
* 29.10     Volda, Rokken
 
 
Turnéen er støttet av Norsk Kulturråd. Interesserte kan lese mer hos www.animalalpha.com, www.norskrockforbund.no og www.rikskonsertene.no.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this