Kill ved Martin Horntveth

Rikskonsertene presenterer KILL

Det hardtslående bandet KILL, som rommer medlemmer fra Jaga Jazzist, JR Ewing, Single Unit, ARM og No Place To Hide, skal ut på turné for Rikskonsertene denne uken. Bandet drar nå innom de største norske byene, og sveiper også innom Bodø og Tromsø i nord. Rikskonsertene har alt sendt ut advarsel om reell fare for epileptiske reaksjoner.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

«Brutalt, intenst, vakkert.»

Det er ordene den nyansatte konsert-produsenten Alexander Rishaug velger seg, når han skal presentere hardtslående Kill som det seneste skuddet på stammen til Rikskonsertene.

— Kill er et band med et energifullt uttrykk som kommer fra ulike kanter av den norske musikkscenen, men med ett felles mål: Å gi deg en konsertopplevelse du vil huske, mener Rishaug.

«Kaos servert med hagle»

Det er Rikskonsertene og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design som nå krysser grenser, og denne uken sender Kill på en eksklusiv Norgesturné med en spesiallaget scene- og lysdesign.

— Are Mokkelbost fra Kill har samarbeidet med lysmaestro Kyrre Karlsen om å skape et så lyssterkt og krystallklart uttrykk som mulig, med reell fare for epileptiske reaksjoner, advarer Rishaug.

Rikskonsertene omtaler KILL som et band som, i likhet med utenlandske størrelsersom Meshuggah, Fantômas og Boredoms, «bryter ned sjangergrensene mellom metall, rock og elektronika».

— KILL insisterer på det energiske, det fartsfylte og det ustabile i musikken, kombinert med en iskald orden: Her er kaos stykket opp i biter og servert med hagle. KILLs kompromissløse uttrykk har gitt mang en intetanende publikummer gledesgysninger i ryggmargen, noe konsertanmeldelser fra inn- og utland kan vitne om.

Samarbeid mellom Rikskonsertene og Nasjonalmuseet

Det er første gang Rikskonsertene og Nasjonalmuseet (tidligere Riksutstillinger) samarbeider om en turné.

– Med denne turneen ønsker vi å samarbeide på tvers av kunstneriske uttrykk, sier Alexander Rishaug, produsent i Rikskonsertene.

— Mange musikere i dag har et naturlig forhold til ulike sjangere og er aktive innen flere kunstfelt. Billedkunstnere lager musikk, musikere lager utstillinger. KILL passer godt inn i den sammenheng, med Are Mokkelbost som med dette viser at det å kombinere kunstnerskap og musikk kan være det naturligste i verden.

Kurator i Nasjonalmuseet, Stina Högkvist, trekker fram spenningen mellom den visuelle og den lydlige kunsten:

– Kunsten påvirkes av sammenhengen den presenteres i. Å presentere kunst på en musikkscene utfordrer det visuelle på en annen måte, sier hun.

Seks konserter i seks byer

Rikskonsertene omtaler ellers bandet som «summen av ulike viljer som tar konflikten ut på scenen, fra det voldsomt eksplosive til det drømmende og mystiske. Med et unikt lydbilde som kombinerer det elektriske med det elektroniske setter Kill konsertfremføringen i høysetet, og alle instrumenter blir hyppig manipulert og transformert til det ugjenkjennelige fra scenen.»

Kill har tross flere tilbud om platekontrakt ennå ikke gitt ut en eneste låt, men ryktene sier at en live-DVD er på trappene.

Kill består på denne seks byers turnéen av følgende medlemmer: Martin Horntveth – trommer (Jaga Jazzist), Are Mokkelbost – bass, synth, effekter og computer (Single Unit, ARM), Erlend Mokkelbost – gitar (JR Ewing) og Espen Hangård – gitar ( No Place To Hide).

Turnéruten til Kill er denne:

*
21.09 : Oslo, Blå
*
22.09 : Bergen, Kvarteret
*
23.09 : Stavanger, Folken
*
28.09 : Trondheim, Blæst
*
29.09: Bodø, Havørnsentret på Turisthytta
* 30.09: Tromsø, KulturHuset

Ballade regner med å være til stede på konserten på Blå i morgen, og kommer da tilbake med en større anmeldelse.

Vi tar ellers med i farten at Blå har et rikt og variert program hele uken, som bl.a. omfatter konserter med Solveig Slettahjells Slow Motion Quintet, Karen Jo Fields, Serena Maneesh, Sandvika Storband og en ny dose Blårollinger.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev