Storåsfestivalen (Foto: Therese Marie Tande/Storåsfestivalen)

Storåsfestivalen er konkurs

Dårleg billettsal, kontroversiell gjennomføring i 2008 samt manglande entusiasme i nærmiljøet er mellom det festivalen ser som årsakar til underskotet på 2,4 millionar kroner. I dag begjærer Storåsfestivalen seg sjølv konkurs.

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Av Ida Habbestad.
I dag går festivalsjef Erlend Mogård-Larsen til stifteretten for å begjæra Storåsfestivalen konkurs. Til avisa Sør-Trøndelag seier styremedlem Anne Sofie Hunstad at underskotet på 2,4 millionar vart for stort for festivalen.
— Vi har ikke greid å skaffe nok kapital til å dekke underskuddet. Egenkapitalkravet fra banken var himmelhøyt over det vi kan klare, sa Hunstad i går.
Meldal sparebank der festivalen har lån, stilte krav om at festivalen måtte reisa ein eigenkapital på 1,5 millionar kroner. Dette er ikkje mogleg for festivalen, som i vekene etter avslutta festival har slite med å finna investorar som vil hjelpa dei med underskot både frå 2008 og 2009.
Selskapet Mysterier AS som har arrangert Storåsfestivalen sidan 2004, vert dermed lagt ned.
”Det er med bløende hjerte å måtte meddele at eventyret på Storås nå er over. Etter underskudd og dårlige medieoppslag etter festivalen i 2008 var det en stor oppgave for organisasjonen og lage festival i år. (…) Hadde vi solgt 1400 festivalpass til så hadde vi gått i balanse”, skriv festivalen på heimesidene sine.
Mottakinga av årets festival var mindre kontroversiell enn fjorårets – der omtalen kring sexshowet til Caroline Andersen sto i fokus. Til Adressa fortel festivalsjef Erlend Mogård-Larsen at dei var godt nøgde med gjennomføringa av årets festival, og at underskotet som vart avdekka etter festivalen var større enn venta.
— Det at folk taper penger på mitt prosjekt er veldig tungt, sa han til Adressa.
Det er likevel ikkje sikkert at festivalen er over med konkursen. Til NRK melder leiar i Storås utvikling, Gunnar Sørløkk at han vurderer muligheten for at han kan bli med på å gjenreise festivalen.
— Det er veldig trist at en så stor festival skal opphøre. Det har vært et veldig engasjement i bygda for festivalen. Nå må vi sette oss ned og se på veien videre. Vi må se på muligheten til å gjenreise festivalen på en eller annen måte, seier Sørløkk til NRK.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Fagansvarlig

Norsk jazzforum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev