Erlend Mogård-Larsen (Foto: Carl Kristian Johansen)

Storåsfestivalen: Sundli ut, Mogård Larsen inn

På mandagens ekstraordinære generalforsamling i Storåsfestivalen ble det klart at Erlend Mogård Larsen blir hovedaksjonær.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Tidligere denne måneden kom det fram at også Storåsfestivalen gikk med et kritsk underskudd i 2008. Festivalen manglet én million kroner for å gjøre opp kortsiktig gjeld på to millioner.

På mandagens ekstraordinære generalforsamling i Mysterier AS, som er eier av Storåsfestivalen, ble det klart at Erlend Mogård Larsen i Bureau Storm har skaffet til veie den egenkapitalen som skulle til for at Meldal Sparebank går med på yte finansiell hjelp slik at festivalen ikke går konkurs. Det melder Avis Sør-Trøndelag.

Gründer og tidligere medeier Sveinung Sundli, som ikke greide å skaffe kapitalen som skulle til, trekker seg dermed helt ut, og vil heller ikke være ansatt i festivalen under Mogård Larsens ledelse.

— Han er en sterk bjørn fra Nord-Norge med mye energi. Det finnes ikke bedre overtaker. Han har hatt og har en veldig tydelig og sterk rolle i norsk musikkliv, blant annet som leder av by:Larm, Trænafestivalen og Slottsfjellfestivalen. Erlend er et forbilde for meg.

— Jeg kunne ha fortsatt som ansatt. Erlend er en god sjef. Men Storåsfestivalen er et hjertebarn for meg. Enten vil jeg kontrollere, eller jeg vil ut. Slik var det for ham også. Og nå var det han som hadde kapitalen. Jeg har jobbet hardt for å skaffe kapital, men må se meg slått på målstreken, sier Sundli til Avisa Sør-Trøndelag.

Mogård Larsen på sin side mener at Storåsfestivalen er liv laga.

— Vi skal i møte med Meldal sparebank i dag for å be om et lån, slik at vi får gjort opp for oss. Planen er deretter å se framover og arrangere en ny festival i 2009, sier Mogård Larsen.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev