EA games: Burnout 3

Spillgiganter snuser på norsk musikk

Spillgiganten EA Games, som står bak gedigne salgsuksesser som The Sims, Burnout og Battlefield samarbeider i disse dager med Petres Urørt-satsing. Målet er å finne usignerte norske band som kan lage musikk til EAs kommende storsatsing, «Burnout 3: Takedown».

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Tomas Lauvland Pettersen

Før i tiden var dataspill lydsatt med monotone, ofte drepende irriterende digitale blipp-blopp-lyder, som ofte gikk i loop. I dag er virkeligheten en helt annen. Spillprodusenter bruker nå millioner av dollar på å sikre seg bruksretten til mengder av original musikk. Ideen er at musikken legges som lydfiler i spillet, slik at publikum selv kan velge hva de vil høre på mens de spiller PC- eller konsoll-spill.

Den nye sponsoravtalen mellom Electronic Arts (EA) har som mål å presentere ferske, usignerte norske artister, som selv kan laste opp musikk og informasjon om seg selv til Petre-sidene. Publikums stemmer vil plukke ut vinnere, som vil bli vist frem på årets by:Larm i Stavanger. Fjorårets vinner av Urørt var rapgruppen Side Brok, som oppnådde stor oppmerksomhet i pressen og anstendig CD salg i kjølvannet av Urørt-seieren. Men i år kan altså seieren bli enda mer lukurativ.

Vinneren av Urørt 2005 vil kunne oppnå en unik mulighet til å nå ut til et bredere publikum igjennom EAs kommende «Burnout 3: Takedown». For de som matte tro at det å havne som bakgrunnsstøy i et spill er en tarvelig skjebne, kan det nevnes at EAs siste spill av denne typen, ”Need For Speed Underground 2” , har passert 8,5 millioner solgte enheter.

EA Norges Aimar Niedzwiedzki har stor tro på Urørt-prosjektet og den norske musikken:

— Vi innser hvilket potensial denne avtalen har, og håper at EA kan bidra til eksponering av et nytt norsk band for spillere over hele verden. Musikk i spill har blitt en viktig promoteringskanal for dagens artister. Vinneren vil bli valgt ut av de som stemmer på Urørts nettsider, I tillegg vil vi ha en jury på plass for å sikre at vi velger musikk som passer godt inn i et bilspill.

— Dette er en unik mulighet for Urørts mest lovende artist/band, sier Håkon Moslet, som er musikksjef i Petre.

Folk kan velge mellom disse ti bandene, som også er Urørt-deltagerne på Petres nye samleplate «Rørt og urørt».

Petres Urørt-samarbeid finnes på denne lenken, Electronic Arts nettside finner du på: www.ea.com

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev