Slottsfjell 2007_plakat

Slottsfjell ønsker ikke politikerstyring

INTERVJU: Slottsfjell melder om godt besøk på en festival som har benyttet året til å både se innover og fremover. Neste år planlegges en ekstra dag, forteller pressetalsmann Behnam Farazollahi til Ballade. Men Slottsfjell er ikke med i dragkampen om knutepunktstøtte. – Knutepunktstøtten skal være kompetansespredende, og det ville bli litt feil om Quart eller Øya skulle komme til oss for å lære å lage festival. Dessuten ønsker vi ikke å være politikerstyrt. Vår avgjørelser skal være våre egne, fastslår Farazollahi.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg er over for i år. Pressetalsmann Behnam Farazollahi er midt i opprydningen av scener og søppel etter en helg med artister som Ane Brun, Spiritualized, Calexico og Zeromancer – og flere tusen gjester.

— Vi har ikke samlet erfaringer festivalen enda, vi driver fremdeles med å rigge ned det store festivalområdet. Det er stort og kupert område og vi må bli ferdige før turistene kommer, forteller en sliten, men fornøyd Farazollahi.

— Ja, vi er rett og slett kjempefornøyde. Etter en sterk vekst de fire forestående årene har vi i år bremset litt opp for å konsolidere selve festivalen. Vi har gjennomgått hele organisasjonen for å se hva som har fungert. Nå vet vi hva vi skal gjøre i den kommende vekstperioden, det være seg både om publikumskapasiteten og vår egen kapasitet, forteller Farazollahi.

Ikke aktuelle for knutepunktstøtte

Slottsfjellfestivalen har på kort tid har blitt blant landets største pop/rockfestivaler. Men i motsetning til jevnstore og jevngamle Storås, deltar ikke Slottsfjell i kampen om å få knutepunktstøtte.

— Nei, vi gadd ikke engang å vurdere oss opp mot de andre festivalene som søkte, sier Farazollahi.

— Vi hadde ikke den kompetansen på det tidspunktet, og føler det er flere som trenger den støtten bedre enn oss. Knutepunktstøtten skal være kompetansespredende, og det ville bli litt feil om Quart eller Øya skulle komme til oss for å lære å lage festival. Dessuten ønsker vi ikke å være politikerstyrt. Vår avgjørelser skal være våre egne, fastslår Farazollahi.

Vurderer å utvide

Årets tall viser et samlet besøkstall, både på fjellet og i byens klubber, på 23 000. Hvordan leser dere disse tallene?

— Det var akkurat som planlaget og det er der vi vil være. Vi vil bygge opp en merkevare som er knyttet til positive assosiasjoner, og det viktige for oss er å drive festivalen videre som en formidler av gode følelser. Vi er i en utfordrerposisjon i tiden som kommer, og selv om vi er fornøyd i år er det viktig å ikke hvile på laurbærene, men bygge videre.

Den satsningen vil muligens resultere i at Slottsfjell 2008 utvides med en dag ekstra.

— Vi har vurdert om vi er i stand til å gjennomføre noe større. I likhet med en del andre festivaler er vi på et område som er ”hellig grunn”. Slottsfjellet tåler ikke mye belastning. Vi har hatt noen runder med riksantikvaren i diskusjonen om vi skal ha en dag ekstra. Men det ligger nok an til det.

— Men vi har litt kvaler med å utvide også, innrømmer Farazollahi.

— Det er veldig intensivt med vel to dager med kjempeopplevelser, vi er fornøyde med å legge lage adrenalinkick av opplevelser etter hverandre. Men vi har ambisjoner om å vokse videre – noe vi ikke har dårlig tid på å gjøre. Vi har brukt fem år på å finne formen, og føler nå at vi er klare for ytterligere vekst.

Vil gjøre det smale bredt

Hva mener du er de mest positive erfaringene med årets festival?

— Jeg synes det er veldig positivt at Vestfoldbandene tiltrekker publikum i kraft av at de er bra band, sier Farazollahi og nevner Blokk 5 som ett av disse. Som stor fan av Spiritualized synes jeg det var stort å ha Jason Pierce på Slottsfjell, som for øvrig synes omgivelsene var fantastiske. Ellers vil jeg nevne den konserten til Jens Lekman. Foran scenen var det kanskje 100 fans, mens bakover satt det 7 500 mennesker og digget ham, og kanskje vil oppsøke musikken hans senere. Det er det vi ønsker; å gjøre det smale til det brede, og å gjøre folk nysgjerrige på ny musikk.

Det ble meldt om noe bråk i etterkant av festivalen av publikum som forstyrret nattelivet på sin vei fra fjellet og ned i sentrum?

— Det er alltids noen pøbler som skal ødelegge, men vi har lovet flere vakter på den veien til neste år og er i dialog med de som bor der. Ellers har vi gjennomført et knirkefritt arrangement. Politiet melder at de er fornøyde, og festivalen har gått bra uten særlige forsinkelser, alle band stilte opp og organisasjonen fungerte veldig godt, avrunder Farazollahi.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev