Animal Alpha 2005

Slottsfestivalen er godt fornøyd

– Til tross for manglende støtte fra både kommune og det lokale næringsliv har vi klart å gjennomføre en festival som går i pluss, sier arrangørene av Slottsfestivalen 05. Nær 15.000 besøkende på 2 og en halv dag vitner om at Slottsfjellfestival har blitt en festival å regne med i årene fremover. Styret i Slottsfjellfestivalen nøler ikke lenger med å betegne seg selv som Vestfolds største musikkfestival.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

— Sola skinte hele veien gjennom Slottsfjellfestival 05, og så å si alt har gått på skinner under avviklingen av årets Slottsfjellfestival, sier Behnam Farazollahi, som er markeds- og presseansvarlig.

Farazollahi melder at «administrasjonen har jobbet hardt, svettet mye og gått ned de nødvendige kiloene for å kunne levere folket en festival som nå har blitt en seriøs aktør blandt haugen av norske festivaler».
— Nær 15.000 besøkende på to og en halv dag vitner om at Slottsfjellfestival har blitt en festival å regne med i årene fremover. Til sammenligning hadde Vestfold Festspillene et rekordår med 20.000 publikumere fordelt på 3 uker, mens Stavernfestivalen hadde 10.000 festivalgjengere.

Slottsfestivalen sammenligner seg også med Norwegian Wood, som først nådde 25.000 publikumere i deres trettende år som festival, fordelt over 4 dager.

— Vi har tredoblet antall besøkende i løpet av de tre årene vi har arrangert festivalen på Tønsbergs tak, og til neste år blir det forhåpentligvis enda flere å se på Slottsfjellfestivalen, sier en fornøyd markeds- og presseansvarlig.

Også en økonomisk suksess

— Til tross for manglende støtte fra både kommune og det lokale næringsliv, har vi klart å gjennomføre en festival som også går i pluss når det gjelder det økonomiske, sier ledelsen for festivalen.

Blant årets trekkplastere var bl.a. franske Phoenix, britiske The Cranes og Dizzee Rascal , svenske The Ark og Timbuktu, finske 22 Pistepirkko, samt norske navn som Bigbang, Madrugada, Jahn Teigen, Young Neils, The Beautiful People, Whimsical, Bare Egil Band, Animal Alpha, Rhumble in Rhodos og Kong Sverre.

— Veien har vært lang fra fjorårets underskudd og til årets suksess. Vi har tatt mange nødvendige steg for å gjøre maskineriet mer operativt. Når vi nå kan konkludere med at Slottsfjellfestivalen også har vært en økomisk suksess viser det seg at vi har tatt de riktige stegene, sier Farazollahi.

— Responsen fra mulige sponsorer til neste års festival har vært veldig god allerede, og vi ønsker også det lokale næringslivet hjertelig velkommen med.

Via årets Slottsfjellfestival fikk sommerbyen Tønsberg nemlig også god eksponering i bl.a. britiske BBC, samt norske riksradioer og riksaviser.

— At Slottsfjellfestivalen også prøver å avle frem nye stjerner fra Tønsberg via vår satsning på lokale band, gjør at musikkfremtiden ser lys ut i Tønsberg, hvis folk vil.

Ledelsen for Slottsfjellfestivalen lover alt nå at det også vil bli festival også neste år – med enda bedre program enn i sommer. Denne utgaven av festivalen vil gå av stabelen 20. – 22. juli 2006. Festivalsjef for årets arrangement var Christian Rød, mens Henning Krane sto for det meste av bookingen.

Mer om sommerens festival, inkludert billedgallerier og lenker til eksterne anmeldelser, finner du på www.slottsfjellfestival.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev