Gothminister på by:Larm 2003 (Foto: Rasmus Gjertsen Øyen, NRK Upunkt)

Sukkerspinn og gotisk torden på Slottsfjellfestival

1. og 2. august arrangeres Slottsfjellfestivalen i Tønsberg for første gang. Den byr på 25 artister midt i Nordens største ruinpark i Vestfold. Programmet spenner fra svart til surferosa og inneholder flere norske godbiter, blant annet Gothminister, Nils Petter Molvær, Gåte og Sissy Wish.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Gåte kommer til Tønsberg som til de fleste andre skandinaviske festivaler i sommer, med sin miks av norske folketoner med moderne rock og lyden av majestetisk natur. Etter to års pause har Klovner i Kamp, en av de store hiphopsuksesser her på berget, funnet det for godt å begynne i Vestfold med å gi fansen mer. Slottsfjellfestivalen har også huket tak i Nemis favorittmusikere i Gothminister. Gothminister vinner stadig flere tilhørere med og uten gothuniform, og bandet har nylig høstet overstadige anmeldelser i en samlet tysk musikkpresse for sitt debutalbum Gothic Electronic Anthems.

Ellers vil etablerte navn som Madrugada og trompetist Nils Petter Molvær i kompani med Jan Bang komme for å skape magi i den vestfoldske solnedgangen. Festivalen byr også på åttitall og lovehearts med Mariann og resten av Surferosa, samt frihetskjemperne i Amulet som blant annet brukte våren til å varme opp for Turboneger på deres Europaturné.

Rapperen Diaz spiller også i løpet av helgen. Diaz har vært en radiogjenganger de siste månedene med en serie låter hentet fra fjorårets debutalbum på norsk, Velkommen hjem Andres. Stikking, musikkanmelder-sparket Mitt terningkast og Hvem er denne karen (tittel inspirert av gamle barne-tv-minner) har snurret og gått hyppig. Terningkastet er forøvrig et samarbeid med sentrale medlemmer i black-metal bandet Dimmu Borgir.

Sissy Wish, et av navnene fra årets by:Larm, er også blitt hentet til Slottsfjellet. Sissy Wish er Siri Waalberg med band. Hennes låt Six Feet Tall ble a-listet på Petre rett fra by:Larms promo-CD, og senere vant Sissy Wish også Petres store demokonkurranse Urørt. Premien var blant annet en musikkvideo laget Lydverket. – De som ikke var i Trondheim har nå muligheten til å sjekke ut hva alt dette oppstyret dreier seg om, melder festivalsjef Christoffer Rød fra Oslofjordens vestkyst.

Festivalen består av en utendørsdel fredag og lørdag, samt en lengre klubbuke med fellestittelen Kastellnatt. Det komplette programmet for tidenes første Slottfjellfestival er som følger:

Fredag 1. august: X-pleasure, Untime, Mohammed, Don Juan Dracula, Diaz feat. Winta, Ricochets, Equicez, Nils Petter Molvær, Gothminister og Gåte.

Lørdag 2. august: The Turns, Ravi & Dj Løv, Sissy Wish, Trucks, Krace, Klovner i Kamp, Baby Woodrose, Bjørn Rosenstrøm, Amulet, Saybia, Surferosa og Madrugada.

Kastellnatt onsdag 30. juli – lørdag 2. august: Pastor Smith & Ninja Sheriff, Nils Noa, Lois Molinari, Atlantic Jack, Asstronaut, Noplacetohide, DJ Strangefruit, Dj Abstract, Pass It med gjester, DJ Goatboy, DJ Gaute Drevdal, Fuzzgun, Red 7 Production, TH3 3LV15, Vidar Kroken, Prof Scuba, Ravi & DJ Løv, Subway Safari, DJ Mariann & Kjetil, DJ Dust, Next Life, Johndoe og JR Ewing.

Arrangørene melder ellers at over halvparten av de 2000 billettene som har blitt lagt ut til hver dag, er borte allerede. Mer informasjon finner du på nettsidene www.slottsfjellfestival.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev