Madrugada 2005 (Photo: Autumn de Wilde)

Spennede navn til Slottsfjell og Quart

Mens Quartfestivalen i år har kvittet seg med sin største scene, utvider Slottsfjellfestivalen med en ekstra storscene. Begge festivalene er full gang med bookingen, og har de siste dagene sluppet en rekke band og artister. Mens vestfold-festivalen markerer seg med norske navn som Madrugada, Mayhem, Young Neils, The Beautiful People i tillegg til finske Phoenix og svenske Timbuktu, ønsker Quart Equicez-rapperen Cast velkommen. Quart har også offentliggort en rekke amerikanske og britiske artister: … And You Will Know Us by the Trail of Dead The Bravery, Plantlife og Fantomas er de siste tilskuddene til årets Quart-program.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Knut Steen

Etter Slottsfjellfestivalens vellykkede avvikling I fjor, slår nå vestfoldingene til med en store og mer ambisiøs festival.

— Vårt mål er å markere oss som den aller beste og mest spennende festivalen i Vestfold, uttaler presseansvarlig Henning Krane til Ballade.

Ny scene, voksende ambisjoner
Flere artister vil bli sluppet etter hvert som de blir bekreftet, men den foreløpige listen er slett ikke noe å kimse av. Med Madrugada, Mayhem, Young Neils og The Beautiful People, Phoenix (F) og Timbuktu m/ Damn! (S), signaliserer Slottsfjell både sunn sjangerbredde og sprekt ambisjonsnivå.

For å kunne imøtekomme produksjonsbehovene som følger med utenlandske og større artister, har festivalen i år valgt å plassere den største scenen i amfiet på Tallak, ved fylkesmuseet rett nedenfor Slottsfjellet.

Denne vil få navnet Kongescenen, kanskje som en markering av at festningen på Slottsfjellet var kongesete i sin storhetstid?

— Ved å ta i bruk Tallak vil vi kunne tilby en større publikumskapasitet, bedre fasiliteter for artistene, Lettere adkomst, samt at det produksjonsmessig vil bli en atskillig enklere festival å gjennomføre, sier Krane, som også forteller at festivalen dermed kommer til å slite mindre på det verneverdige området oppe på selve Slottsfjell-platået.

I stedet vil festivalen satse på en oppgradert utgave av Birkebeinerscenen. Denne vil, som i fjor, få plass på nordsiden av fjellplatået, som har større publikumskapasitet. En tredje scene, som vil befinne seg på Tallaks gressområder, har fått navnet Baglerscenen.

Quart snart klar
Mens Slottsfjell er i startgropen hva artister angår, er den svært nedbemannede Quartfestivalen snart ferdig med å hanke inn årets bookinger.

Fra før av har Quarts bookingsjef Toffen Gunnufsen kunnet avsløre norske navn som Thomas Dybdahl, Mormones, Jim Stärk, Animal Alpha, JR Ewing, El Caco og The Beautiful People.

I dag kan Gunnufsen fortelle at også Cast, som er kjent fra Equicez, tar turen innom Quart. Den svært rutinerte rapperen, som skal gi ut sitt første soloalbum ”Problembarn” på EMI i mai, har lovet å ta med seg både Tshawe fra MadCon, Equicez-makker F’Em One og Lille Phillip i gjesteopptredener. Sistnevnte har stått bak landeplagen ”Sommerflirt”, og medvirket også på Eqiucez-låta ”Barnslig”.

Cast gjorde seg forøvrig kraftig upopulær under by:Larm i år, kun et steinkast unna stedet der politimannen Arne Sigve Klungland ble drept av Nokas-ranerne. En av Cast’ tekster, som ble fremført under bransjefestivalen, lyder:"Jeg er en flott kar, som David Toska, eller han som poppa han snuten.» Dette har vakt sterk avsky i en rekke miljøer, men rapperen har i henhold til sin advokat Trygve Staff valgt å «stå for hver ord i teksten», som «ble skrevet en dag han hadde dårlige følelser for politiet».

Gunnufsen har også fylt opp Quart-programmet med en rekke interessante utlendinger: Rockerne i … And You Will Know Us by the Trail of Dead har nå funnet plass I programmet sammen med Englands nye dancehall-funn M.I.A. , electropop/new wave-heltene i The Bravery, Los Angeles-funksterne Plantlife og Mike Pattons (eks-Faith No More) beryktede kunstrock-prosjekt Fantomas.

I følge Quarts eget program er alle hovedbandene på plass – nå gjenstår bare seks artister før konsertlisten til Kristiansands største festival kan kalles komplett.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev