Gallerisjef med egen kunst (Kat Borgen)

Quart – en reise i muligheter

Quartfestivalen er mer enn musikk. I tillegg til de drøyt hundre artistene som fyller opp scenene rundt om i Kristiansand de fem dagene festivalen varer, er det også et yrende folkeliv, samt kulturelle tilbud utenom det rent musikalske. Det nystartede galleriet Artpilot på Odderøya er et av disse.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Kat Borgen

Under Quartfestivalen viser det ferske galleriet en utstilling med de tre lokale kunstnerne Odd Magne Myre, Oscar Jansen og Christine Rød. Faste Ballade-lesere vil kanskje huske navnet til sistnevnte I forbindelse med en separatutstilling på So What! i Oslo, der hun hadde lagd tempera-malerier til hvert av sporene på Magenta-albumet «Little Girl Lost».

— Den utstillingen ble et kjempekick for meg, forteller Rød. – Det gikk over all forventning, både hva salg og respons angikk. Som maler jobber du som regel bare i din egen lille verden, så møtet med et publikum er med på å gi maleriene nytt liv.

Siden utstillingen på So What! har Rød lagd en rekke arbeider. Denne sommeren er hun utstilt i et galleri i Ravndalen, som hun fortløpende produserer nye bilder til, i tillegg til den Quart-aktuelle utstillingen i Artpilot-huset, som ligger svært sentralt plassert langs stien som fører til Idrettsplassen. Her har hun stilt ut 23 bilder, hvorav syv collager, men resten er laget i temperateknikk.

— Quart-ledelsen virker ganske lekne og våkne, synes jeg, og ser derfor verdien i å presentere flere dimensjoner av kultur for Quartpublikumet. Sånn sett er Artpilot, som også
rommer et lyd- og videostudio, samt et designbyrå, et veldig spennende forum for både etablerte og yngre kunstnere her i byen, forklarer hun.

Bildene Christine Rød stiller ut under Quartfestivalen, har transport og reiser som et gjennomgaående tema, fra damplokomotiv til nostalgisk-futuristiske måneferder.

— Utstillingen heter «Journey». Jeg har selv vært på en reise på mange plan de siste årene. Det er litt morsomt at denne utstillingen tar utgangspunkt i transportmidler,
siden jeg ikke en gang har lappen. Jeg blir høy av av å være på flyplasser, og elsker å reise. Kunst og kultur har evnen til å overskride grenser. Ellers har jeg jobbet med
tempera-teknikken et års tid nå, og oppdager stadig nye muligheter. Så også det blir en slags reise.

Fredag ettermiddag arrangerer Rød og Artpilot en happening i galleriet, der kunstnere demonstrerer forskjellige maler-teknikker. I tillegg blir det hagefest med Djer fra inn -og utland.

Quartfestivalen byr ellers på FilmQuart, som gir filminteresserte et gløtt av høstens kinorepertorar, inkludert de nye norske filmene «Mot Moskva» og «Buddy», samt det beste fra kortfilmfestivalen i Grimstad. Og vi skal heller ikke glemme QuartMeny, der kokkelandslaget har satt sammen en usedvanlig delikat matopplevelse for både vanlig publikummere og VIP-gjester.

Samtidig tilbyr en rekke av Quarts sponsorer og samarbeidspartnere intime gratis-konserter rundt om i byen, slik at også folk uten de forgjettede festivalpassene kan
få ta del i Norges største popfestival.

Alt i alt gjør disse ekstra opplevelsene Quartfestivalen til en smakfull opplevelsene, og krydrer oppholdet på en utmerket måte. Artpilot drives for øvrig av Odd Magne Myre,
og har nettadressen www.artpilot.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.