Quart-publikum

Elektronisk kunst på Quart

Quart festivalen kan iår i tillegg til de obligatoriske anti-Quart bønnemøtene og fulle østlendiger på besøk også skilte med en avdeling viet elektronsik kunst. TAMPA, heter utstillingen som ifølge preseskrivet er «satt sammen for å vekke sommersløve sørlendinger». Utstillingen blir vist fra 1. til 5. juli i syv gigantiske fraktcontainere som plasseres midt på Torvet i Kristiansand. Her skal 18 unge kunstnere og musikere presentere lydinstallasjoner, videokunst, musikk og bilde, samt konserter, performancer og andre overraskelser, blir det lovet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Utstillerne er alle unge kunstnere og musikere fra Norge. – Målet har vært å sette sammen en gruppe dyktige og særegne personer som sammen kunne skape en spennende utstilling på tvers av uttrykksformer, sier kurator Silje Heggren. En fellesnevner for alle er at de jobber med nye teknikker og uttrykk. Utstillingen har fått navnet etter lasteskipet Tampa som i august 2001 ble nektet å gå i nødhavn i Australia etter å ha tatt ombord 438 flyktninger i havsnød. -Med utstillingen ønsker vi å si noe om grenser og konsekvenser av dem. Historien om Tampa er et eksempel på en ekstrem konsekvens av grenser, forklarer produsent Alf Waage.

Blant utstilleren finner vi så diverse navn som John Hegre, Bjørn Torske, Ellen Røed, Jan Freuchen, Asle Brodin, Tom Mæland, Patrik Entian, Jørgen Træen, Silje Heggren, Grand Royal Art, Thomas Gnurf Sivertsen, Oscar Laufersweiler og Grandpeople. I tillegg til de faste installasjonene vil det bli arrangert konserter på kveldstid, samt performancer og andre overraskelser så lenge utstillingen varer. Det vil også bli trykket opp en cd-rom som skal deles ut til publikum.

Co-produsent er BEK – Bergen senter for elektronisk kunst, og utstillingen er støttet av: Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde, PNEK – Produksjonsnettverk for elektronisk kunst, Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, Bergen kommune og OK Shipping.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev