Kaizers Orchestra, live på Rockefeller, 2003 (Foto: Catharina Wandrup, Resistansen.org)

Kaizers, Salvatore og Frost til Roskilde – DumDum Boys til Norwegian Wood

Brikkene begynner å falle på plass for sommerens større festivaler. Det er alt nå klart at både Frost, Salvatore og Kaizers Orchestra vil spille på Roskilde – de sistnevnte visstnok som første norske band som er invitert til festivalen for to år på rad. Samtidig står jubelen høyt i taket hos Norwegian Wood, som nå har sikret seg comebackkonserten til DumDum Boys.

Kalender

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Roskilde-festivalen omtaler på sine nettsider Kaizers Orchestra som «højenergisk, melodiøs og supermusikalsk «omparock», og lar jærbuene gå opp en scenestørrelse til Grønn scene. I følge plateselskapet Farmen har dette vært drømmen for Kaizerne siden de fikk teft for utlandet, og bandet hylles videre slik på Roskildes hjemmesider: «En sekstet der har erobret publikum med oliefedt, brækjern, gasmasker, spyd og bilfælge, kombineret med pumpeorgel, kontrabas, guitarer og andet godt, som giver lyd. Et snedigt mix af østeuropæisk-inspireret, melodisk, heftig, anderledes, morsom og energisk musik pakket ind i et herligt spektakel.»

— Dette er, etter vår hukommelse, første gang et norsk band får muligheten på denne scenen, og ikke minst første gang et norsk band blir invitert to år på rad, sier Erik Brataas i Farmen. – Fjorårets Kaizers-konsert på Roskilde ble omtalt som årets musikkbegivenhet i Danmark av danske medier, og både senere turneer og platesalg har vist at det danske broderfolk har fot for norskspråklig, skranglete omparock.

I går ble det kjent at også Salvatore, som vant årets Spellemannpris i elektronika-klassen for albumet «Tempo», skal opptre årets Roskilde-festival. Albumet var produsert av John McEntire fra Tortoise, fikk svært bra omtaler her hjemme, og er bl.a. blitt sluppet i Japan, samtidig som bandet nylig opptrådte på Racing Juniors mini-festival i London. De er også aktuelle med opptreden under Quart Festivalen i sommer.

Frost, også kjent som Aggie Petterson, er enda en av de norske artistene som i disse dager er bekreftet til å spille under årets Roskilde-festival. Frost opptrer sammen med Per Martinsen og Anders Hunstad, og vil bli å finne på Metropol som er det elektroniske teltet, søndag den 29. juni. Frost var en av artistene som ble gitt oppmerksomhet da Paul Thomas fra BBC’s One World Show nylig gjorde et spesialprogram om norsk elektronika, med særlig oppmerksomhet rundt byene Tromsø, Bergen og Oslo. Dette kan du lese mer om på MIC’s engelske sider, samt på sidene til Plus47.

Over til Norwegian Wood, som i dag var meget stolte over å slippe nyheten om at DumDum Boys vil opptre på festivalen. Dette blir bandets første offisielle konsert på lang tid, og vil senere følges opp med opptredener på Trænafestivalen og Vollanfestivalen i juli, samt Sjonstockfestivalen i begynnelsen av august.

— Etter en alt for lang tid i dvale vil nasjonen igjen få oppleve DumDum Boys på Norwegian Wood lørdag 14. juni, sier Jørgen Roll. – Dette har Norwegian Wood jobbet for siden den spede festivalstart i 1992. Om vi synes det er knall? Ingen over, ingen ved siden! DumDum Boys har banet seg vei fram til en unik posisjon i norsk musikkliv gjennom legendariske turneer, høye salgstall, listesuksesser og kritikeranerkjennelse. Bandet har skapt en unik albumkarriere som strekker seg over 15 år.

Norwegian Wood-festivalen strekker seg i år fra torsdag 12. juni til og med søndag 16. juni, og kan ellers by på internasjonale navn som Counting Crows, Dandy Warhols, Linkin Park, Tom McRae og Audioslave. Norwegian Wood samarbeider ellers med NRK om en egen talentscene under festivalen, og skal i den forbindelse ha mottatt mer enn 400 demoer fra håpefulle hjemlige musikere.

Øyafestivalen, som foregår fra 7. til 9. august, har en solid liste med norske band og artister under årets arrangement, der Amulet, Cato Salsa Experience, Crash, El Caco, Ephemera, Equicez, Jaga Jazzist, Johndoe, King Midas, Krace, Onkl P & Jaa9 (Dirty Oppland), Røyksopp, Sgt Petter, St. Thomas, Supersilent, The Jessica Fletchers, The Turns, Thomas Dybdahl og Turboneger er gjort kjent så langt.

Quart Festivalen, som går fra tirsdag 1. juli til lørdag 5. juli, har på sin side sluppet rundt halvparten av årets band, der vi foreløpig finner norske navn som Minor Majority, Johndoe, Thomas Dybdahl, Thulsa Doom, Ricochets, Alpine Those Myriads!, Surferosa, Röyksopp, Ephemera, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Datarock og Xploding Plastix.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev