Ved nyttår ble NRK P3-programmet DJ Friendly historie etter nesten 20 år på lufta.
Programmet presenterte mer eller mindre smal, chill-out elektronika for lytterne de tidlige morgentimer i helgene, og mer dansevennlig house og techno på lørdagskveldene.
Da nedleggelsen ble kjent før jul skapte det stort engasjement. På Facebook ble det opprettet en gruppe på over 10 000 medlemmer som ville beholde DJ Friendly, eller Erik Eriksson som han egentlig heter, på radio. Engasjementet førte til at P3-ledelsen måtte forklare nedleggelsen både i Kringkastingsrådet og blant annet her på Ballade.
– Beslutningen for å styrke eventproduksjonen har bakgrunn i strategi. Vi ser hvert år på totaltilbudet vårt – også sendeskjemaet til P3 – hvorpå vi gjør noen strategiske omprioriteringer. Det gjorde vi også i år. Denne gangen var det et radioprogram som måtte vike, og det radioprogrammet heter DJ Friendly, sa musikksjef
Podkast hos Beat
Onsdag melder Dagbladet at det fortsatt er mulig å få høre nye sendinger med DJ Friendly. Men nå som to podkaster i uka hos musikktjenesten Beat.
– Etter 18 år med DJ Friendly-sendinger på NRK P3 har jeg fått surrealistisk mange fine tilbakemeldinger fra mine fantastiske lyttere, og jeg har flere spillejobber enn noensinne. Dette har gjort meg skikkelig motivert til å fortsette med radiosendinger på en ny kanal eller plattform, sier sier Eriksson i en pressemelding.
Han skal ifølge Dagbladet fått tilbud fra en rekke ulike radiokanaler og podkastelverandører i inn- og utland.
Elektronisk «undergrunnsmusikk»
Det som nå altså blir å høre hos Beat er det Eriksson betegner som «undergrunnsmusikk» i den forstand at han, i motsetning til P3s spillelister på dagtid, tror han knapt har spilt noe som har kommet fra de store plateselskapene. Hans jobb er å finne den elektroniske musikken som ennå ikke er plukket opp av hverken disse eller av det store publikum.
– Lytterne mine harselerer nå over P3-ledelsen, som bruker Kygo som eksempel på at P3 spiller elektronisk musikk. Jeg forstår den reaksjonen, men samtidig var jeg sannsynligvis den første som spilte Kygo på norsk radio. Jeg spiller ikke noe særlig Kygo nå, siden jeg synes han gjentar seg for mye, men da han kom var det noe nytt og fresht, sa Eriksson til Ballade da avskjeden med P3 ble kjent.
Først podkastsending er 4. mars

Astrid Kvalbein gjenvalgt som rektor ved Norges musikkhøgskole
Kvalbein blir rektor i fire nye år, med musiker og professor Morten Qvenild som prorektor.

Kunstneropphold på Folkemusikksenteret i Buskerud
Åpent for alle musikere å søke, til øving, låtskriving og fordypning i norsk folkemusikk.

Bevar Musikkbiblioteket ved NTNU!
Et så viktig universitet som NTNU må ha et rikholdig bibliotek for musikkprofesjonsutdanningen, og med kvalifiserte ansatte. Norsk musikkbibliotekforening støtter innspill om musikkbiblioteket ved NTNU, skriver Tone Nøtvik Jakobsen.

Ballade video: I stua, i limbo
Med Marie Sahba, Adam Douglas, Iris Caltwait, Intertwine, Barren Womb og ARV. Samt en fem låters mini-konsert med Sweetheart.

Lyden av Gamle Oslo Gammaldans
Gamle Oslo Gammaldans er sju voksne folk som ikke spiller gammaldans. Opplev dem live på Ballade-arrangement i Gamlebyen i Oslo torsdag 27. mars.

Ballade på Parkteatret: Opera-premiere, musikkvideovisning og minikonsert søndag 23. mars
Solveig Sørbø og Maria Kjos Fonn snakker om operaen "Heroin Chic". Rockemusiker Henning Andersen spiller utvalgte låter. Og vi viser et godt knippe nye musikkvideoer på skjermen.