Eirk Eiriksson aka DJ Friendly Foto NRK P3

Flest klager på nedleggelsen av DJ Friendly

Kringkastingsrådet fikk inn totalt 490 klager på nedleggelsen av radioprogrammet til nyttår i fjor.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

NRK P3 bestemte høsten 2015 seg for å legge ned musikk-radiorprogrammet DJ Friendly rett over nyttår i fjor.

Les også: Hva forsvinner med DJ Friendly?

Dette utløste et ras av klager, og Kringkastingsrådet fikk ifølge Aftenposten inn 200 klager i forkant av nedleggelsen. Samlet med alle klagene som kom i etterkant av at elektronika-programmet var tatt av luften ble tallet 490 klager.

Klagene ble behandlet i Kringkastingsrådet i januar 2016. Rundt samme tid nådde en Facebook-gruppe for bevaring av radioprogrammet rundt 13000 medlemmer.

– Det er jo godt å toppe listene, selv om dette kanskje er en litt trist liste. Jeg tar det som en kompliment, men mer enn en klage på at mitt program ble lagt ned, tror jeg dette handler om hvordan NRK behandler musikksjangre. Dette var vel det siste sjangerprogrammet som forsvant ut. Nå skal alt favne bredt, sier tidligere programleder Eirik Eriksson, da bedre kjent som DJ Friendly, til Aftenposten.

Provoserte lytterne
Til sammen siden oppstarten i 1993 hadde DJ Friendly rundt 3000 sendinger, og de siste årene var det vært seks timer ukentlig med uformatert musikkradio.

Eriksson sa til Ballade, etter at nedleggelsen var kjent, at noe av engasjementet skyldtes NRK ledelsens håndtering. Det ble hevdet at elektronika-sjangeren ville bli like godt ivaretatt også uten DJ Friendly på lufta.

– Det er det de sier der som gjør at lytterne mine blir provosert. Det hadde vært streitere om de hadde sagt at nå forsvinner DJ Friendly og den musikken han presenterer. Den vil ikke lenger være tilgjengelig på norsk radio. Men når de prøver å si at P3 har hørt så mye musikk hos meg at de nå spiller det samme selv på dagtid, så stemmer ikke det i det hele tatt.

Kringkastingsrådet fikk inn til sammen 760 klager i 2016. Ingen var i nærheten av det volum DJ Friendly-nedleggelsen skapte.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.