Hauge/Onsager/Lillo/Foto: Bård Gudim

Konsertmaraton for miljøet

7. juni samler energiselskapet Hafslund og Miljøstiftelsen Bellona store deler av musikk-Norge til Norges første store klimakonsert. Kaizers Orchestra, deLillos’ 85, Madcon og Bertine Zetlitz er blant artistene som opptrer.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

7. juni samler energiselskapet Hafslund og Miljøstiftelsen Bellona store deler av musikk-Norge til klimakonsert. Håpet er at gode artistnavn, musikkengasjement og klimaentusiasme skal samle tusenvis av mennesker til en gigantisk miljømarkering i de tradisjonsrike omgivelsene på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg.

Klimakonserten skal avslutte CC8-konferansen, en internasjonal klimakonferanse som arrangeres sammen med Club de Madrid, en verdensomspennende miljøorganisasjon bestående av tidligere statsledere. CC8-konferansen går av stabelen 5. og 6. juni og samler flere av de største miljøprofilene i verden til diskusjon om klimaspørsmålet. For å engasjere flest mulig i klimaspørsmålet inviterer Hafslund og Bellona til en 12 timer lang maratonkonsert og det de håper blir en folkefest i Sarpsborg.

— Det hører til sjeldenhetene at så mange av verdens aller største miljøprofiler samles. Når vi først får anledning til å være vertskap for CC8-konferansen, vil vi derfor involvere så mange som mulig i begivenheten. Derfor lanserer vi Norges første store klimakonsert. Konsertarenaen finner sted i den engelske parken utenfor tradisjonsrike Hafslund Hovedgård, hvor vi håper å skape en skikkelig folkefest, sier informasjonsdirektør i Hafslund, Karen Onsager i en pressemelding.

Sterkt artistprogram

For å sette fokus på klimaspørsmålet, har Hafslund og Bellona samlet flere av de største artistene i Norge. Kaizers Orchestra, deLillos’ 85 (originalbesetningen), Madcon og Bertine Zetlitz er noen av navnene som skal opptre. For å sikre en rød tråd i arrangementet, stiller Thomas Numme og Harald Rønneberg fra Senkveld som konsertens konferansierer. Og det er flere sterke navn som står på klimaplakaten. Ida Maria, stjerneskuddet som nylig fikk talentstipendet på by:Larm, kommer sammen med Surferosa, og CC Cowboys og Henning Kvitnes, begge fra Østfold spiller på hjemmebane. Det vil også bli barneaktiviteter, med Stian Barsnes Simonsens Amigo-show som det store høydepunktet.

— Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å samle så mange av de beste artistene i Norge. I tillegg får lokale ”up and coming”-artister muligheten til å vise seg frem, og det blir også en rekke miljøaktiviteter som gir folk muligheten til å lære mer om miljøet. Publikum støtter også en god sak ved å stille opp, for overskuddet fra arrangementet går til Bellona, sier Onsager.

Bellona og deLillos’85 tror på musikalsk miljøbegeistring

Bakgrunnen for CC8-konferansen er forhandlingene om en ny klimaavtale som startet på klimatoppmøtet på Bali i 2007 og som skal fullføres i København i 2009. Den nye avtalen skal overta for Kyoto-avtalen som utløper i 2012.

— Klimakonferansen i dagene før konserten har som mål å gi konkrete og konstruktive innspill til forhandlingene om en ny klimaavtale. Bellona håper at Klimakonserten kan være med på å rette oppmerksomhet mot klimaproblemet og de løsningene som kreves, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

— Selv om det er politikerne og næringslivet som har det store ansvaret i klimakampen, er det viktig at folk flest engasjerer seg og er bevisst hvilke utfordringer vi står overfor. Det er en av flere måter å få lagt press på politikerne på, slik at de tar de beslutningene som må til, sier Hauge.

Han får støtte av Lars Lillo-Stenberg i deLillos’85.

— Det fine med musikk er at den alltid har evnen til å engasjere mennesker. Når man bruker musikk for å sette klimaet på dagsorden, får også sangene en ny mening, og det kan også være fint, sier Lillo-Stenberg.

Fornybar konsertenergi

Hafslund satser stort innen fornybar energi, og den kompetansen de har på området skal utnyttes under arrangementet. ”Climate Concert 08” blir sannsynligvis den første konserten som gjennomføres ved hjelp av fornybar energi. En nettstasjon i tilknytning til Hafslund Hovedgård skal ta seg av strømforsyningen og strømmen vil stamme fra ren vannkraft og ikke aggregater. I tillegg vil Hafslund og Bellona tilrettelegge for at konserten blir mest mulig miljøvennlig, med blant annet servering av økologisk mat og resirkulering av avfall.

— Målet med konserten er å bidra til at folk flest får et mer bevisst forhold til klimaspørsmålet. Derfor vil vi legge opp til en rekke miljøaktiviteter på konsertområdet for de som vil engasjere seg, sier initiativtager til konserten, Frode Geitvik i Hafslund, som håper sommerens klimakonsert blir en suksess.

— Hvis det blir en suksess ønsker vi å fortsette å arrangere årlige miljøhappeninger ved Hafslund Hovedgård, sier han.

Det er Hafslund og Bellona som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev