Kaizers Orchestra

Nytt album fra Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra ser ut til å fortsette suksessen fra de to foregående årene. Den nye radiosingelen «Di Grind» har fått strålende omtale i alle de store hovedstadsavisene, og kan nå også kjøpes direkte fra Musikkonline.no. Samtidig gjør bandet det usedvanlig skarpt i Danmark, der leserne av Jyllandposten nylig kåret nordmennene til Årets Live-opplevelse. Den 3. februar er det duket for Brynebandets andre langspiller, som har fått tittelen «Evig Pint».

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er klart for en ny utgivelse med Kaizers Orchestra. Albumet «Evig Pint» blir som debuten «Ompa Til Du Dør» utgitt på den vesle Oslo-labelen Broiler Farm, og er i handelen fra 3. februar 2003. Første single fra albumet heter «Di Grind» og ble sluppet til radio 1. januar. Interesserte kan også skaffe seg «Di grind» i form av en nedlastbar musikkfil i Windows Media-format for kr 12,50,- fra Farmens nettbutikk hos Musikkonline.no.

VG, Dagbladet og Aftenposten har alle gitt den nye Kaizers-singelen terningkast fem, og sangen er også A-listet på Petre. Bandet har den siste tiden også gjort det svært bra i Danmark, der leserne av Jyllandposten nylig kåret dem til årets live-opplevelse, etter to omganger med svært så vellykkede Danmarksturneer, samt opptreden på Roskildefestivalen. I København spilte bandet for utsolgt hus på Vega, som regnes som den danske hovedstadens svar på Rockefeller.

— Vi startet med fullt hus på Vega, og avsluttet like fullt en uke senere i Århus, fortalte den svært fornøyde vokalisten Jan Ove Ottesen til bandets eget nettsted i begynelsen av deseember. – Vi møtte en del fans som hadde sett oss i august. Det viser at strategien om å spille om og om igjen funker.

«Evig Pint Tour 2003» åpner på Folken i Stavanger tirsdag 4. mars, med påfølgende konserter i Bergen, Oslo og Trondheim, før resten av landet står for tur. Komplett turnèoversikt blir lagt ut på Kaizers offisielle hjemmeside www.kaizers.no i begynnelsen av januar. Her vil du også finne utfyllende informasjon, bilder og det du måtte trenge å vite om bandet, det nye albumet, samt den kommende turnèen.

— Det nye albumet kommer til å kicke ass slik som alt annet vi har gitt ut til nå har gjort. Gled dere med oss, sier Ottesen til nettstedet.

Broiler Fram forteller ellers at året som gikk mellom september 2001 og september 2002 handlet svært mye om turnèring for Kaizers Orchestra. Bandet gjorde nærmere 150 konserter, og bygde seg opp et sterkt live-navn, med energiske og utadvendte opptredener over det ganske land. «Evig Pint» er i stor grad komponert og innøvd under «Ompa Til Du Tour»-turnèen.

— Vi føler vi har mye å gi om dagen, så vi jobber mens vi har overskudd. Vi får heller hvile når det er tid, sier Kaizers-vokalisten om det skyhøye tempoet.

De tolv sangene bandet gikk i studio med, ble spilt inn og mikset i løpet av tre uker i november/ desember 2002 i Duper studio i Bergen. Albumet er produsert av Sir Dupermann Jørgen Træen og vokalist Jan Ove Ottesen. Bandets første album, «Ompa til Du Dør», solgte imponerende 90 000 eksemplarer, og lå nærmere et år på VG-listen. Også en begrenset vinylutgave av albumet ble utsolgt på rekordtid, samtidig som bandet kunne hente seg både Alarm- og Spellemannspriser.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev