Enslaved live

Her er årets Inferno-line up

Infernofestivalen, som avholdes i Oslo fra 8. til 10. april, kan i år lokke med ekstrem metal-band fra både Tyskland, USA, Japan, England og Hellas, i tillegg til store, norske navn. Ballade lar her en stolt Gro Narvestad fra Petres «Ambolt» og Infernofestivalen presentere årets artister.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Av Gro Narvestad, Infernofestivalen

Aborym: Fra reinspikka ond blackmetal til industrial black, Aborym starta med å spille covere av bl.a. Mayhem, Sarcophago og Darkthrone tidlig på nittitallet. Etter inntoget av vokalist Attila Csihar (ex. Mayhem, Tormentor, som kom inn på gjestevokal under innspillingen av «Kali yuga bizarre») har de gitt ut to skiver, den siste – «With no human intervention» – med gjesteopptreden av bl.a. Bård «Faust» Eithun og Nattefrost.

Aeternus: Å vestland, vestland… Aeternus har holdt det gående siden 1993 og har 7 utgivelser under naglebeltet. Siste skive ut, «A darker monument» er mer death-orientert, men de betegnes fremdeles som «Dark metal».

Ásmegin: Glem Gåte, legg Lumsk til side – her kommer Àsmegin! Folk og metal har aldri vært en tyngre og mer vellykket kombinasjon! Kom på scenen som en stormvind (sitat Carola) med skiva » Hin Vordende Sod & Sø» etter å ha
gitt ut kun èn demo.

Decapitated: Tradisjonen tro har vi polakker med også i år. Decapitated har alltid levert varene, med årets album «Negation» overbeviste de selv tvilerne – her får du sinnsykt tett og rå deathmetal!

Defiled: For første gang får vi besøk av et japansk band – Defiled er med på Mayhems turne og du kan forvente deg deathmetal så det holder fra disse kara som har holdt på siden 1992.

Dimension F3H: Morpheus hadde starta Dimension F3H som et sideprosjekt en stund før Limbonic Art offisielt var slutt, fikk med seg Nesmoth og ga ut skiva «Reaping the world winds» til kritikernes store begeistring.

Disiplin: Denne gjengen med General K. (ex-Myrkskog) har virkelig tatt blackmetal-verden med storm! Som det nyeste tilskudd til Moonfog-familien har de allerede spilt på By:Larm, hatt oppvarmingsjobber for Zyklon og Satyricon og gjort endel andre konserter.

Enslaved: Enslaved spilte på den aller første Infernofestivalen i 2001, siden det har de gitt ut de glimrende skivene «Mardraum» og «Monumension». Vært nominert til både Spellemanns- og Alarmpris. Spilte også på By:Larm i
år, publikum måper sannsynligvis ennå etter den maktdemonstrasjonen..

Forgery: Norges tighteste thrash-trio! Denne gjengen har holdt på noen år, men foreløpig kun gitt ut demoer. Verdt å få med seg live!!

Gorgoroth: Bergen har fostret mange glimrende band opp gjennom årene, og Gorgoroth er intet unntak. Fra «Pentagram» og «Under the sign of hell» til «Twilight of the idols» – denne gjengen leverer iskald, presis
blackmetal… Vi tør ikke love reprise på Polen-showet, men Gorgoroth er alltid grimt og fett live.

Helheim: En av Bergens best bevarte hemmeligheter? Helheim har siden debuten «Jormundgand» gitt ut fire album, sist ut var fjorårets «Yrsina pestis» – men har fremdeles ikke fått sin fortjente plass i rampelyset. Se dem live på Inferno og oppdag Helheim du også!!

Holy Moses: I mine øyne og ører har Holy Moses metalens tøffeste kvinnelige vokalist – Sabina Claasen! Ikke et vondt ord om Doro Pesch eller andre, men denne tyske dama sparker baller så det holder live. Bandet startet
opp allerede i 1980 (dermed Infernos eldste band), hadde en pause fra 1994 til 2001 og kom da sterkt tilbake. Tysk thrash på sitt beste!

Khold: Denne gjengen gir oss groovy, old-school blackmetal – og etter at de på Moonfogs jubileumskonsert i fjor spilte nye låter er det fler enn meg som gleder seg stort til den nye skiva!

Konkhra: Et av Danmarks mest seiglivede metalband (nei, regner ikke med Mercyful Fate siden King har flytta over dammen), var sist i Oslo som oppvarmer for King Diamond på Rockefeller og overbeviste publikum om at de var eksistensberettiget.

Manes: Ga ut tre legendariske demoer mellom 1993-1995, før de i 1999 endelig ga ut fullengderen «Under ein blodraud maane». Fra å være ‘ren’ blackmetal har Manes på den siste skiva «Vilosophe» blitt nærmest
avantgardistisk; en atmosfærisk og egenartet metalhybrid.

Manifest: Teknisk thrash/death fra Trøndelag, sterkt inspirert av Death. Veldig tett live, har spilt sammen med bl.a. Susperia og Behemoth. Har gitt ut et par demoer, som har blitt meget godt mottatt.

Mayhem: Tjue år har de blitt, og like sinte er de. Et av Norges mest omdiskuterte, elskede og forhatte metalband kommer endelig til Inferno. Med «Chimera» har Mayhem gått tilbake til aggressiviteten og røttene, og vi VET at dette vil prege liveshowet også…

Maze Of Torment: Det er liksom ikke måte på til mengder av gode band som siver over grensa fra Sverige – Maze of Torment smeller til med thrasha deathmetal – sjekk ut siste skiva «The unmarked graves» som etter mye om og men kom ut på Hellspawn records.

Mercenary: Sekstetten (!!) Mercenary gir oss en unik blanding av thrash, death og trad heavy metal, noe de har gjort siden begynnelsen av nittitallet. Disse gutta må oppleves live!

Mindgrinder: Første gang jeg hørte Mindgrinder tenkte jeg «Jøss, Morbid Angel og Red Harvest i ett?» – og de er to av mine favorittband. Nocturnal Arts nyeste tilskudd er overraskende slemt, teknisk i tillegg til å ha gode
låter. Debutalbumet MINDTECH blir utgitt 12. april.

My Dying Bride: Engelskmennene med Aaron Stainthorpe i spissen ga med årets nye skive «Songs of darkness, words of light» fansen enda en grunn til å glede seg til konserten på Inferno i år. Ingen klarer å gjøre melankoli så
vakkert og positivt som denne gjengen!

Myrkskog: Norges kanskje mest ekstreme deathmetalband spiller fort som faen, og med to skiver bak seg har de fått bygget opp en solid fanskare.

Pawnshop: Stavangergutta i Pawnshop hadde bakgrunn i pønk, rock og metal da de samla seg i 1992 – influert av bl.a. Sex Pistols, Black Sabbath og Kyuss. De kan vel best kalles et stoner/ørken/diesel rock’n roll band,
og er fantastisk bra live!

Rotting Christ: Greske Rotting Christ har holdt den greske metalfanen høyt med sin atmosfæriske goth / dark / blackmetal helt siden begynnelsen av nittitallet, og Sakis & co. vil neppe skuffe oss da de entrer Rockefeller på Infernos første dag.

Sadus: San Francisco’s Bay Area har fostret utallige feite thrashband gjennom årene, deriblant Sadus. Steve DiGeorgio og Jon Allen har også vært innom andre storheter som Death og Testament, og vil sammen med Darren
Travis overbevise dere om at de fortjener en headliner-posisjon!

Sinners Bleed: Dette tyske deathmetal bandet dukket som troll i eske opp fra haugen av demoer vi hadde fått tilsendt. At disse ennå ikke har fått kontrakt er helt utrolig!! Fett som fy!

Susperia: Jessheims blideste er klare med sitt tredje album, nysigna på Tabu Records (som også gir ut Inferno-CD) og rede for sin andre opptreden på Inferno. Enda mer aggressivt enn før!

Tonka: Norsk thrash er på frammarsj, noe Tonka er et eksempel på. Gitt ut et selvfinansiert album, kommer med nytt album på Metal Age.

Urgehal: Blant kremen av norsk undergrunn, feirer ti år som band i år! Urgehal sier selv de byr på «arrogant og grim» blackmetal.

Zyklon: Med Samoth og Trym fra Emperor kan det bare ikke slå feil.. Har rendyrka en mer organisk «Florida-sound» på nyeste skiva «Psyklon Aeon» – noe som kler dem overraskende godt.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.