Gorgoroth (Foto: Exraven.com)

Infernofestivalen: Svovel og honning

Like sikkert som at påskemorgen slukker sorgen, inntar kremen av norske og utenlandske ekstrem-metalband scenene på John Dee og Rockefeller i Oslo. Årets utgave av Infernofestivalen er alt utsolgt, og trekker mer enn hundre krediterte utenlandske mediafolk. På toppen av plakaten finner vi norske navn som Mayhem, Enslaved, Khold, Disiplin, Gorgoroth og Zyklon.

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det var en avslappet og fornøyd Ann Karin Frestad i Khaoz Productionz og Inferno-festivalen som onsdagen før påske kunne fortelle Ballade at årets festival nok en gang later til å bli tidenes suksess.

— Vi har solgt samtlige billetter til alle tre dager. Den eneste muligheten for å komme seg inn, ligger nå i få tak i reserverte billetter som ikke blir hentet innen tidsfristen. I år får vi igjen besøk av metal-fans fra hele kloden, inkludert land som India og Japan. Også mediainteressen er større enn noensinne – med representasjon fra blader som Metal Hammer, Kerrang!, Terrorizer og Dazed & Confused.

Det sistnevnte er et britisk magasin som spesialiserer seg på ”cutting edge”-reportasjer omkring mote, fotografi, musikk og kultur. Bare det alene sier en hel del om statusen Infernofestivalen har opparbeidet seg på snaut fire år. |

— Her hjemme er vel interessen omtrent som før, sier Frestad. – Norske musikkjournalister later til å prioritere påskeferie foran årets metal-begivenhet her hjemme. Det gjør egentlig ikke så mye, for vi klarer oss godt alene. Nylig ble fjorårets Infernofestival kåret til den åttende mest viktige musikkbegivenheten i verden av leserne av Terrorizer. Vi var den eneste festivalen i Norden som ble nevnt i den sammenhengen, og danket på den måten ut både Roskilde og Quart-festivalen.

En av sponsorene av Inferno-festivalen er det tysk-britiske musikkmagasinet Metal Hammer. I program-magsinet til årets festival skriver den tyske musikkjournalisten Gunnar Sussemann: ”Ved første øyekast kan det kanskje virke underlig at vi sponser en lokal, utenlandsk festival, når vi kunne konsentrert oss om de store tyske festivalene med sine titusener av tilskuere. Det viser bare hvor viktig den norske metal-scenen har blitt – med Infernofestivalen som et naturlig fokus.”

NRK er tydeligvis ikke av den samme oppfatningen. Petre trakk seg fra festivalen alt i fjor, mens Upunkt i år har takket nei til å streame på nett – til tross for rekordhøye besøkstall i 2003.

— NRK har dårlig råd, og må bruke ressursene de har på det som de mener trekker flest lyttere, slik som Quart- og Øyafestivalen, skriver Gro Narvestad i Inferno-magasinet. – Det er ikke det at Inferno trenger verken Petre eller Upunkt lenger. Vi anser oss selv som en godt etablert festival som klarer oss utmerket på egenhånd, selv om gutter og piker i dalstroka innafor som ikke hadde mulighet til å dra til Oslo i påsken, nok blir skuffet. Spørsmålet er kanskje heller om Petre og Upunkt trenger oss? Nå som Dimmu Borgirs Shagrath blir hektet inn som gjest hos høyvelbårne Fredrik Skavlan hos selveste NRK 1, VGs Stein Østbø skjeller ut de andre journalistene fordi de ikke tar norsk metal på alvor, og Spellemannsprisen ser seg nødt til å hente metalprisen inn i varmen igjen, begynner det nesten å bli mulig å tenke at metal ikke bare er for de meget spesielt interesserte.

Årets utgave av Infernofestivalen foregår på Rockefeller og John Dee fra 8. til 10. april. Som i fjor har festivalen gitt ut en egen CD for slag – kalt ”Infernal Gathering – The second Chapter”, og distribuert av TUBA. Hjemmesidene til festivalen finner du på http://www.infernofestival.net.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev